Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Азартні ігри – це лише розвага

Дата: 13.05.2024 21:21
Кількість переглядів: 82

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей зазначала, що азартні ігри – це не спосіб заробити гроші, а лише вид розваги.

Сучасний ринок азартних розваг є різноманітним: гра в казино, ставки на спортивні події, гральні автомати та азартні ігри в Інтернеті.

Головна особливість азартних ігор полягає в тому, що результат визначається випадково, і гравці не впливають на нього. Саме цей елемент ризику та невизначеності дає грі особливого інтересу.

Важливо розуміти, що азартні ігри несуть із собою певні ризики. Гра може перетворитися на проблему, якщо постійно ризикувати великими сумами та багато часу витрачати на неї. Залежність від азартних ігор може мати серйозні фізичні, психологічні та соціальні наслідки.

Для більшості гравців азартні ігри є просто хобі, розвага у вільний час. Вони ставлять перед собою обмеження, контролюють бюджет та час.

Однак, деякі гравці втрачають контроль, віддають азартним іграм дедалі більше часу, грошей та уваги, ігноруючи при цьому роботу, сім’ю та соціальні зв’язки.

Так, ігрова залежність, також відома як лудоманія, є патологічним станом, коли особа втрачає контроль над своєю поведінкою під час гри. Пристрасть до ігор було офіційно визнано Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я психічним розладом, а таке поняття як «ігровий розлад» включено до 11-го видання нормативного документа «Міжнародна статистична класифікація хвороб».

Протягом тривалого часу гравець може приховувати свою залежність від родини та близьких. Тому слід звертати увагу на поведінку, що може свідчити про втрату контролю: збільшення інтенсивності та частоти гри, зміну інтересів, фізичного та емоційного стану, сприйняття реальності.

Важливо розуміти, що наявність будь-яких із зазначених ознак не встановлює медичного діагнозу ігрової залежності (тільки лікар може визначити наявність проблеми та встановити діагноз).

Для отримання інформації щодо медичної допомоги зверніться до будь-якого закладу охорони здоров’я за місцем фактичного проживання.

Крім цього, перелік закладів охорони здоров’я, які надають медичні послуги особам з ігровою залежністю, можна знайти на сайті КРАІЛ у розділі «Ігрова залежність».

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей попререджає: «Самоконтроль та свідоме ставлення до азартних ігор можуть допомогти Вам вберегти себе від ігрової залежності».

Про все це та інше читайте в електронній брошурі, розробленої Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора