Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЦПД дайджест: ДАЙДЖЕСТ АНТИУКРАЇНСЬКИХ НАРАТИВІВ У ЗАХІДНИХ МЕДІА

Дата: 30.04.2024 16:00
Кількість переглядів: 27

❌ Дезінформація

Ексаналітик ЦРУ Ларрі Джонсон в інтерв'ю американському колумністу Ендрю Наполітано заявив: «Зеленський скасував вибори, і він зробив це в той час, коли поливав брудом опозиційних політичних діячів, закривав опозиційну пресу і нападав на православну церкву».

✅ Президент Володимир Зеленський не скасовував вибори в Україні. Вони не проводяться, оскільки в умовах воєнного стану Конституція та профільне законодавство забороняють проведення будь-яких виборів.

 

❌ Маніпуляція

Американський журналіст Денні Хайфон заявив: «Через цю допомогу (допомога Україні від Заходу, – ред.) гинуть українці, і вони будуть гинути в набагато більшій кількості, тому що все, що роблять ці гроші, – це продовжують війну проти росії і, скоріше за все, не вплинуть дуже сильно на ситуацію».

✅ Такі висловлювання журналіста вводять в оману глядачів, відтворюючи пропагандистський наратив кремля про те, що військова допомога Україні затягує війну, що в кінцевому підсумку призводить до більшої кількості жертв серед українців. Крім того, він намагається применшити значення цієї допомоги та знецінити її.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора