Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЦПД дайджест: ДАЙДЖЕСТ АНТИУКРАЇНСЬКИХ НАРАТИВІВ У ЗАХІДНИХ МЕДІА

Дата: 29.04.2024 15:42
Кількість переглядів: 28

Дезінформація

Ірландський журналіст Чей Боуз, який живе в москві, на своїй сторінці у X написав: «Додаткова "допомога" у розмірі 61 мільярд доларів США надзвичайно корумпованій Україні – це, по суті, гігантська фінансова піраміда. Це афера. Більша частина грошей піде на збагачення української та американської еліти, тоді як прості українці продовжуватимуть гинути в окопах».

✅ Мета таких заяв – зупинити надання військової допомоги Україні шляхом її дискредитації. Насправді новий пакет допомоги США забезпечить українську армію критично важливим озброєнням для протистояння російській агресії.

 

Маніпуляція

Британський журналіст Джонні Міллер опублікував на своїй сторінці в мережі X відеозвернення, в якому заявив: «Україні потрібно віддати територію заради миру. Що довше це триватиме, то більше буде завдано шкоди інтересам України і Заходу».

✅ Ця класична маніпуляція роспропаганди спрямована на те, щоб спонукати Україну припинити боротьбу та почати домовлятися з країною-агресоркою на її умовах.

 

Дезінформація

Німецько-фінський блогер Кім Дотком на своїй сторінці у X написав: «Ми (Захід, – ред.) порушили свої обіцянки, підтримали американський переворот в Україні з метою розширення НАТО і надали зброю, щоб вбивати росіян у проксі-війні США. Це ганебно».

✅ Такими заявами блогер намагається дезінформувати читачів про події в Україні, демонізувати підтримку українських партнерів і зобразити росію «жертвою західної агресії».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора