Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СИТУАЦІЯ В ЕНЕРГОСИСТЕМІ на 26 квітня

Дата: 26.04.2024 11:43
Кількість переглядів: 23

Завдяки зменшенню споживання Україна залучала менше аварійної допомоги; обмеження діють на Харківщині та у Кривому Розі

ГЕНЕРАЦІЯ, ПЕРЕДАЧА, СПОЖИВАННЯ

Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості у Кривому Розі. Обмеження в цих регіонах діють і сьогодні. В інших регіонах минулої доби споживачі не обмежувалися.

Завдяки зниженню споживання та сонячній погоді (відповідно активній роботі СЕС) минулої доби до енергосистеми України залучався значно менший обсяг аварійної допомоги, ніж в інші дні. Екстрену електроенергію брали лише на початку доби (в нічні та ранкові години) – з Польщі та Румунії. Загальний обсяг аварійного постачання склав близько 1% від добового споживання.

Наразі потреби споживачів покриває власна генерація та комерційний імпорт.

НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ

На Харківщині через обстріли пошкоджено високовольтні повітряні лінії. Через це знеструмлювалася високовольтна підстанція, вимикалися побутові споживачі. Впродовж кількох годин підстанцію та споживачів було заживлено.

СТАН МЕРЕЖ

На Хмельниччині на одній з високовольтних підстанцій через технологічне порушення відключилося обладнання. Знеструмлювалися побутові споживачі, а також залізниця – були порушення руху потягів. Упродовж 15 хвилин усіх споживачів було заживлено.

У Житомирській області знеструмлювалися підстанції обленерго. Короткостроково знеструмлювалися побутові споживачі та місцева промисловість.

НАДЗВИЧАЙНІ СИТУАЦІЇ

У м. Вінниця споживач скоїв напад на контролера обленерго під час перевірки. Викликано швидку та поліцію. Контролера доставлено до лікарні.

СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі незначною мірою знизився і становить 15,40 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

ІМПОРТ/ ЕКСПОРТ

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 12401 МВт*год. Експорту не планується.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора