Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мужик російський іде і не думає, що з ним буде, ― Кирило Буданов

Дата: 22.04.2024 19:57
Кількість переглядів: 38

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов дав інтерв’ю Оксані Тороп для BBC.

Обговорили процеси, що відбуваються нині у межах російсько-української війни та можуть вплинути на її перебіг.

Керівник української спецслужби наголосив, що зараз росія намагається атакувати як на полі бою, так і в інформаційній сфері, використовуючи чутливі для українського суспільства теми, зокрема ― питання обміну полоненими.

«росія використовує всі можливі фактори для створення соціальної напруги. І буде використовувати далі. [Процес обміну полоненими] уповільнився, але не зупинився. І ми все одно різними шляхами пробиваємо і намагаємося. І здобуваємо результати. І в цьому питанні так само. Але це важко, і росія буде використовувати цей фактор впливу на наш соціум»,  ― заявив Кирило Буданов.

Також він нагадав, що від професійної контрактної армії держави-агресора майже нічого не залишилось, тому нині москва продовжує воювати мобілізованими.

«Вони воюють за гроші, тому що їх призвали, тому що змусили призватися і тому подібне. Тобто «ідіть вперед». Ну, це ще російська ментальність відіграє важливу роль. «Ідіть вперед», як то кажуть, і російський мужик іде. Він там особливо не думає, що з ним буде. Але сказати, що він сильно старається, – це теж неправда», ― пояснив начальник ГУР МО України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора