Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Український фільм "20 днів у Маріуполі" отримав премію "Оскар"

Дата: 11.03.2024 10:24
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

Мстислав Чернов на сцені Оскар під час проголошення промови (Фото:REUTERS/Mike Blake)

«Напевно я буду першим режисером на цій сцені, який би хотів не робити цей фільм. Я хотів би мати змогу обміняти це на те, щоб Росія ніколи не нападала на Україну, ніколи не окуповувала наші міста; щоб росіяни не вбивали десятки тисяч моїх співгромадян України. Я б віддав це, аби вони звільнили всіх заручників, солдатів, які захищали нашу землю, цивільних, які в їхніх тюрмах.

Але я не можу змінити історію, не можу змінити минуле, проте ми всі разом, ви і я, ми зараз серед найталановитіших людей світу. Ми можемо зробити так, щоб історію виправити, щоби правда перемогла. І щоби загиблі люди Маріуполя та ті, хто віддали своє життя, щоби їх ніколи не забули. Тому що кіно формує спогади, спогади формують історію», — сказав режисер фільму «20 днів у Маріуполі».

Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко були одними з небагатьох представників ЗМІ, які залишалися в Маріуполі після початку повномасштабного вторгнення.

У лютому та березні 2022 року протягом 20 днів журналісти фіксували злочини російських терористів проти цивільного населення, такі як бомбардування, голод та холод.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора