Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Переглянуто склад «Пакунка малюка»

Дата: 19.02.2024 18:40
Кількість переглядів: 88

Фото без описуЗ 01 січня 2024 року оновлено вміст й вартість бебі-боксу: з 6 816 грн до 7 689 грн. Вартість «пакунку малюка» дорівнює трьом розмірам прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, у 2024 р. – цей прожитковий мінімум становить 2 563 грн.

Збільшилась кількість товарів, які мають попит: багаторазових вологостійких пелюшок, теплого одягу для немовлят, плед-ковдру замінено на більшу для зручнішого використання, натомість зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого малята швидко виростають (бодіки, штанці-повзунки).

«Пакунок малюка» - це одноразова допомога від держави для сімей, у яких народилася дитина. У цьому пакунку зібрано майже сотню необхідних речей для догляду за новонародженим.

Також за бажанням можна отримати грошовий еквівалент «пакунку малюка» та самостійно купити необхідне для дитини.

Постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2020 № 744 (зі змінами) затверджено Порядок та умови реалізації пілотного проєкту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020-2023 роках, яким передбачено надання грошової компенсації по 31 грудня 2023 року.

У зв’язку з численними зверненнями потенційних отримувачів грошової компенсації, з метою уникнення соціальної напруги серед цих осіб, Міністерством соціальної політики України розроблено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» та виплати грошової компенсації її вартості», яким планується продовження реалізації пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» до 2025 року. Зазначений проєкт постанови подано на затвердження до Кабінету Міністрів України.

З вищезазначеним Проєктом можна ознайомитись на сайті Мінсоцполітики за посилання https://www.msp.gov.ua/projects/854/.

 

З повагою

Відділ надання адміністративних послуг

виконавчого комітету міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора