Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнський день єднання

Дата: 16.02.2022 16:55
Кількість переглядів: 175

З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість згідно Указу Президента 16 лютого оголошено  Днем єднання. Він буде відзначатись щорічно та стане днем символу єдності українців перед російською загрозою.

 

16 лютого 2022 року на центральній площі міста Скадовськ зібралися представники влади, органів місцевого самоврядування, військові, представники організацій та установ міста, мешканці Скадовської громади на урочистий мітинг, присвячений Дню єднання.

 

До присутніх звернулися міський голова Олександр Яковлєв, у промові зазначив: «Сьогодні Україна стоїть перед великим викликом. Вже восьмий рік триває війна, всіма способами намагаються розколоти і розділити наше суспільство. Саме в такі дні, впевнений, треба разом показати, що Україна це наша земля, ми єдиний народ. Сьогодні ми повинні сказати всьому світу, що ми душу і тіло положимо за нашу свободу, за гідність, за волю і процвітання нашої держави. В цей день хочеться сказати слова вдячності нашим солдатам. Сьогодні ми всі   готові разом боронити нашу землю».

 

Ведучі Ірина Безтравна та Алла Чуп’як наголосили, що саме спокій зараз – головна зброя, яка може забезпечити Україні надійний фундамент для оборони. Президент, уряд, Збройні Сили, українська дипломатія – всі сьогодні цілодобово працюють над тим, щоб відвернути загрозу, а єдність громади є запорукою  нашої сили! Разом ми переможемо будь-якого ворога – і зовнішнього, і внутрішнього.

 

Народний ансамбль народної пісні «Радість» Скадовського міського будинку культури (керівник Любов Фабрикова), піснею  «Єдина родина» закликав присутніх єднатися.

 

Національні прапори та синьо-жовті стрічки на одязі присутніх продемонстрували усьому світу єдність Скадовської громади. Коли ми єдині – ми непереможні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора