Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Скадовську відбулась презентація документального проекту «Херсонська бавовна або невдалий радянський експеримент»

Дата: 25.01.2022 16:41
Кількість переглядів: 160

Сьогодні у малій залі Скадовського міського будинку культури ім. Т. Шевченка відбулась презентація документального проекту  «Херсонська бавовна або невдалий радянський експеримент». ВІДЕО.  

     Фото без опису        

Прем’єра проєкту відбулася цими вихідними на UA: ХЕРСОН та всіх регіональних телеканалах Суспільного. Це розповідь про те, якими методами радянська влада намагалася акліматизувати бавовник із Центральної та Середньої Азії руками депортованих селян. Автори програми відшукали в архівах унікальні відеокадри, зібрали коментарі істориків, фахівців з вирощування бавовни і очевидців подій.  Проєкт виготовила команда херсонців через конкурс «Створюй із Суспільним»

 

Про те, як шукали матеріали, кого залучали до зйомок та чому обрали досліджувати у стрічці  говорили особисто автори

  • Ібрагім Сулейманов, автор ідеї проєкту. 
  • Дементій Білий, сценарист проєкту.
  • Еріка Авдєєва, тимчасова виконувачка обов’язків продюсерки Суспільне Херсон.

 

Як раніше зазначив Ібрагім Сулейманов, в чотирьох серіях про херсонську бавовну команда стрічки розповідає «про кров та страждання тисячі жителів Середньої Азії, яких радянська влада депортувала в херсонські степи», більшість інформації проєкту — невідомі або маловідомі факти: це спогади очевидців, архівні матеріали, «справжні людські історії, від яких стине кров».

 

За словами тимчасової виконувачки обов’язків продюсерки Херсонської філії Суспільного Еріки Авдєєвої, «у цій темі не має жодної структурованої інформації, а тому її доводилось збирати із різних джерел та ретельно перевіряти».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора