Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Дня Соборності України

Дата: 21.01.2022 15:56
Кількість переглядів: 85

22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві в урочистій атмосфері відбулося проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу.

Фото без опису

Після проголошення об’єднання УНР і ЗУНР ідея цілісності украі?нськоі? націі? в украі?нськіи? політичніи? думці вже ніколи не ставилася під сумнів. Упродовж багатьох десятиліть Акт залишався символом віри, ідеи?ним імперативом боротьби за незалежну, соборну державу.

 

Сьогодні, 21 січня, до Дня Соборності України відбувся урочистий захід під гаслом «Ми – це Україна». Під час заходу працівники Скадовського міського будинку культури акцентували увагу присутніх на історичних подіях, пов’язаних з національним державотворенням, формуванням органів влади, розбудовою українського війська, становленням інституцій, а також спадкоємності атрибутів і символів української державності, значимості державотворчих традицій в розвитку сучасного публічного управління.

 

До почесного зібрання звернувся міський голова Олександр Яковлєв зі словами: «Для кожного з нас події 1919 року згадуємо з гордістю і водночас болісно, ми знаємо скільки було пролито крові за цілісність держави, яку було створено сто років тому. Сьогодні ми пишаємося нашими досягненнями, ми розуміємо, що шлях України в майбутньому - це шлях усієї української нації як одного цілого. Український народ живе по обидві сторони Дніпра і він дійсно живе від Сяну до Дону, в єдиній українській державі. В єдності сила. Сьогодні це дійсно так, ми маємо бути єдиними зі Сходом і Заходом. Відчуваючи зовнішню небезпеку, розуміємо, що тільки разом можемо протистояти всім нападкам, яким піддається сьогодні наша держава. Спільними зусиллями розбудовуймо нашу країну, нашу громаду, тому що сильні громади це сильна країна. Зі святом, українці! Слава Україні!»

 

Виступи вокалістів Скадовського міського будинку культури подарували гарний настрій присутнім. Захід завершився покладанням квітів до пам’ятного каменю «Загиблим за єдину Україну» та пам’ятнику Т.Г.Шевченку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора