Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фінансування лікарняних і декретних допоміг здійснюється Фондом без затримок

Дата: 19.01.2022 16:33
Кількість переглядів: 79

Фондом соціального страхування України практично повністю погашено заборгованість з виплати допоміг по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах. Виплати усіх видів матеріального забезпечення здійснюються вчасно та в повному обсязі для 11,5 мільйона застрахованих осіб у разі настання страхового випадку.

     Нагадаємо, у грудні минулого року Фонд направив на лікарняні і декретні допомоги 1,75 мільярда гривень фінансової допомоги з державного бюджету. Виділені рішенням Уряду кошти дозволили профінансувати більшу частину заборгованості із виплати матеріального забезпечення.

     Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» фінансування допоміг за лікарняними листками здійснюється на рахунок роботодавців протягом десяти робочих днів після прийняття Фондом заяви-розрахунку.

     Саме від дати отримання заяви-розрахунку залежить дата фінансування допомоги, тож працівникам важливо не втрачати зв’язок зі своїм роботодавцем і цікавитись станом формування заяви за їх листком непрацездатності.

     Слідкувати за станом усіх виплат від ФССУ застраховані особи можуть у телеграм-каналі https://t.me/socialfund, де в оперативному режимі оновлюється інформація про здійснене фінансування за тегом #фінансування_оперативно.

     Фонд здійснює перерахування коштів для виплати допоміг працівникам на рахунок страхувальника (роботодавця), який має здійснити виплату у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після отримання коштів від ФССУ.

     Дізнатись, чи кошти вже перераховано роботодавцю, застраховані особи можуть з щоденної звітності Фонду про стан фінансування страхувальників у телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників (інформація оновлюється у розрізі регіонів).

Скадовське відділення управління                                                                                                        виконавчої дирекції  Фонду соціального                                                                                   страхування України у Херсонській  області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора