Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Місцеві податки мають надходити до бюджетів громад

Дата: 31.12.2021 13:27
Кількість переглядів: 220

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо сплати податкових зобов’язань із заробітної плати найманих працівників.

Наразі на Херсонщині функціонують 49 територіальних громад. Кожній із них для повноцінного виконання своїх повноважень, розв’язання нагальних проблем і розвитку необхідні фінансові ресурси. Зазвичай місцеві скарбниці наповнюються саме за рахунок податкових надходжень. Одним із базових податків для місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб. У більшості кошиків громад він сягає більш як 60%. Цей податок «прив’язаний» до місця роботи чи проживання громадянина і, як наслідок, сплати податку таким громадянином чи його роботодавцем.

На сьогодні в області працюють багато підприємств, які зареєстровані в інших регіонах, а найняли на роботу мешканців нашої області. З боку зайнятості населення це дуже добре, але ж податкові зобов’язання із заробітної плати мають залишатися в місцевих громадах. Однак, на жаль, такі підприємства перераховують платежі за основним місцем своєї реєстрації.

У результаті громади інших регіонів отримують надмірні доходи, в той час коли Херсонщина, на території якої певні фірми генерують ці доходи, несе втрати у вигляді недоотриманих податків і зборів.

Тож вкотре наголошуємо, що ПДФО має надходити до відповідного місцевого бюджету за місцезнаходженням об'єкта будівництва, надання послуг, чи виконання робіт, тобто, де працюють наймані працівники суб’єкта господарювання.

Закликаємо працювати в межах законодавства та відповідально ставитися до процесу сплати податкових зобов'язань.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора