Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 15.12.2021 10:50
Кількість переглядів: 314

Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю і втрат. Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життями і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. Ліквідатори аварії під великими дозами опромінення   зупинили невидимого і дуже підступного ворога. 

Сьогодні біля пам’ятного знаку героям-ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулись урочисті заходи Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Перед присутніми виступив секретар міської ради Юрій Палюх, він наголосив, що саме прості люди зробили справжній подвиг власною самовідданою працею, кожен на своєму місці, а разом було зроблено величезну справу, за що мають дякувати нинішнє покоління і наступні.

Грамотами міського голови за мужність, самовідданість, героїзм, високий професіоналізм, проявлені при ліквідації аварії на ЧАЕС, та подарунками було відзначено учасників ліквідації аварії Брицуна Віктора Миколайовича та Яровенка Григорія Олександровича.

По завершенню заходу відбулась церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку героям-ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора