Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Міжнародного дня людей з інвалідністю

Дата: 06.12.2021 17:50
Кількість переглядів: 202

Відзначення  03 грудня 2021року Міжнародного дня людей з інвалідністю – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед ними, потребу захисту та підтримки. Люди з інвалідністю – це не просто категорія людей. Це окремі життя.

Для них не потрібно щось особливе, лише елементарне – можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе людьми, як і всім нам.  Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе залежить рівень цивілізованості цього суспільства. Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки у цей день, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з обмеженими можливостями, і вони потребують допомоги і уваги. Соціальні служби працюють для забезпечення соціального захисту людей з обмеженими можливостями, серед них і Фонд соціального страхування України, який забезпечує відшкодування шкоди, завданої здоров’ю внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, відновлення здоров’я та працездатності застрахованих осіб. Перш за все, за рахунок коштів Фонду, проводиться виплата матеріального забезпечення, медико-соціальна реабілітація та лікування потерпілих в лікувально - профілактичних закладах. Також вони забезпечуються протезно-ортопедичними виробами, лікарськими засобами та предметами медичного догляду, засобами пересування, необхідними видами доглядів та іншими послугами.

      На обліку у Скадовському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області перебуває 116 потерпілих на виробництві, у тому числі 23 внутрішньо переміщених осіб та 7 осіб , що мають право на страхові виплати у разі  смерті потерпілого. Майже 68 % з них становлять особи з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві та проф. захворювання, з яких І групи - 4 потерпілих, ІІ групи -10 потерпілих та  ІІІ групи - 60 потерпілих.

      За 10 місяців 2021 року відділенням проведено страхових виплат потерпілим на виробництві на загальну суму 3930,10  тис. грн., з них внутрішньо переміщеним особам  1692,33 тис. грн.

     Протягом поточного року  відділенням  профінансовано витрати за надані   медико – соціальні послуги потерпілим на загальну суму 274,124 тис. грн., в тому числі внутрішньо переміщеним особам на загальну суму 36,205 тис. грн а саме:

     санаторно-курортне лікування - 3 потерпілих на виробництві на загальну суму 44,817 тис. грн.;

     лікарські  засоби  та вироби медичного призначення - 3 потерпілих на суму 26,894 тис. грн.;

     технічні  засоби реабілітації - 1 особа на загальну суму 8,936 тис. грн.;  

     спеціальний медичний догляд - 1 особа на загальну суму 59,00 тис. грн.;

     постійний сторонній догляд  - 3 особи на загальну суму 88,50 тис. грн.;

     побутове  обслуговування -  3 особи  на загальну суму 44,25 тис. грн.;

     компенсація витрат на бензин - 3 особи  на загальну суму 1,200 тис. грн.;

     транспортне обслуговування - 1 особа на загальну суму 0,527 тис грн.

      Користуючись нагодою висловлюємо вдячність всім, хто опікується людьми з інвалідністю, адже надання їм підтримки й допомоги – реальний вияв милосердя, людяності та любові. Нехай ваша щоденна турбота допомагає їм забувати про труднощі та наповнює їх серця теплотою і впевненістю в завтрашньому дні. Бажаємо всім міцного здоров’я, оптимізму та родинного затишку.

 

       Скадовське відділення УВД ФССУ в Херсонській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора