Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам'яті мільйонів жертв голодоморів

Дата: 29.11.2021 13:13
Кількість переглядів: 169

У четверту суботу листопада Скадовчани разом з усіма українцями вшановували пам'ять мільйонів жертв голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодоморів 1921-1923 і 1946-1947 років. 

Фото без опису

27 листопада на центральній площі міста розгорнулася документально-публіцистична виставка «Нас вбивали, бо ми українці», яка присвячена темі геноциду проти української нації – Голодомору 1932-1933 років та експонується завдяки співпраці з Національним музеєм Голодомору – геноциду. До присутніх звернулися міський голова Скадовська Олександр Яковлєв,  перший заступник голови Скадовської райдержадміністрації Світлана Покутня  та краєзнавець, автор чисельних видань з історії Скадовського краю Олег Лиховид.

 

Експозиція страв часів голодомору вуличного ресторану пам’яті «Непораховані з 1932» викликала зацікавленість присутніх. Страви для експозиції приготували організації, приватні підприємці та активні мешканці громади. Учасники заходу приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку пам’яті», згадавши закатованих голодом українців.

 

Завершився захід переглядом документального фільму «Діти Великого голоду» Суспільного телебачення про тих, хто пережив голодомор. Збережемо пам’ять! Передамо правду!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора