Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги осіб, які працюють з пестицидами та отрутохімікатами

Дата: 26.11.2021 14:37
Кількість переглядів: 318

Інформуємо, що згідно вимог чинного законодавства, зокрема: частини другої статті 11 Закону України «Про пестициди і агрохімікати», абз. 7 частини першої статті 16 та абз. 4 частини другої статті 18 Закону України «Про захист рослин», Державних санітарних правил ДCанПіН 8.8.1.2.001-98,

Фото без опису

інших нормативно-правових документів, особи, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та торгівлею ними, повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи із пестицидами і агрохімікатами. Порядок одержання такого допуску визначається Кабінетом Міністрів України – Постановою Кабінету Міністрів України №746 від 18 вересня 1995 р. забороняється допуск сторонніх осіб до місць застосування пестицидів.

 

Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров'я (п. 4 Постанови Кабінету Міністрів України №746 від 18 вересня 1995 р.).

 

Установою, на яку покладено обов’язки щодо проведення спеціальної підготовки та видачі посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами та видачі допуску на право роботи, пов'язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, є Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у  Херсонській області.

 

Сільгосппідприємства, організації (установи), фізичні особи-підприємці та громадяни для отримання допуску, посвідчення повинні подати посадовим особам в Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області заяву у дозвільній формі з переліком осіб, яки повинні пройти навчання.  

 

Працівники повинні допускатись до робіт з пестицидами і агрохімікатами тільки якщо пройшли спеціальну підготовку та мають на те відповідне посвідчення і допуск, що видається щороку (ст.18 Закону України «Про захист рослин», ст. 11 Закону України «Про пестициди та агрохімікати»). 

 

Нагадуємо, що порушення законодавства у сфері захисту рослин особами, винними у непроходженні спеціальної підготовки та неотриманні відповідного допуску та посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобами захисту рослин, тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову відповідальність згідно із Законом України «Про захист рослин».

 

Більш детальну інформацію можна отримати, звернувшись до відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за телефоном (0552) 26-36-13 та за адресою: м. Херсон, вул. Старообрядницька, 34.

 

Контактна особа в м. Скадовськ Ганоцька Наталія м.т.0664200813.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора