Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Херсонщині проводиться пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу повітряним методом

Дата: 27.10.2021 10:52
Кількість переглядів: 335

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області повідомляє, що з 20 жовтня поточного року на території Херсонщини розпочалась пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин проти сказу шляхом розповсюдження принад з вакциною за допомогою авіатранспорту.

Фото без опису

Заплановано провести вакцинацію на площі 509 775 км2. Залучено для проведення вакцинації 4 літаки АН-2.

 

Для імунізації використовується високоімунна антирабічна вакцина «Орісвак». Заходи по вакцинації забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу, та значно покращать епізоотичну ситуацію в регіоні.

 

Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром 3 см на 5 см із запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Вакцина буде розкидана над територією, де проживають дикі тварини (ліси, поля) – не над населеними пунктами.

 

Заходи з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу здійснюються під контролем Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та будуть тривати, при сприятливих погодних умовах, близько 10 днів.

 

Прохання до мешканців області з розумінням відноситись до вакцинації авіаційним методом. При виявленні приманок — не торкатись їх, не переносити та не руйнувати.

 

Управління інформаційних технологій Херсонської ОДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора