Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Державна підтримка товаровиробникам, які використовують меліоровані землі

Дата: 23.10.2021 12:58
Кількість переглядів: 335

На засіданні Кабінету Міністрів України 11 жовтня 2021 року було затверджено порядок надання державної підтримки товаровиробникам, які використовують меліоровані землі.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, держава компенсує 25% витрат тим агровиробникам, які встановили або модернізували системи зрошення у своїх господарствах. Модернізація системи зрошення земель у південних регіонах України дасть змогу збільшити їх врожайність щонайменше удвічі, що сприятиме зростанню ВВП та створенню нових робочих місць. Цього року безповоротна дотація для аграріїв за відповідною програмою складе 50 млн грн. 

 

Уряд ухвалив рішення виділити кошти українським фермерам, які впроваджують у себе відповідні технології зрошення. Очільник Уряду також підкреслив, що перед Міністерством аграрної політики стоїть завдання розпочати пілотні проекти у сфері меліорації земель на основі державно-приватного партнерства.

 

Державна підтримка надається у вигляді бюджетної дотації сільгоспвиробникам на безповоротній основі для реконструкції існуючих або будівництва нових систем зрошення, краплинного зрошення (матеріали, засоби) у період з 1 листопада попереднього року по 31 жовтня поточного року. Перелік документів, згідно листа Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора