Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Профорієнтаційні заняття для учнів

Дата: 28.09.2021 16:33
Кількість переглядів: 412

З початком нового навчального року, після довготривалої заборони у зв’язку з пандемією, в навчальних закладах середньої освіти м. Скадовська розпочались заняття з профорієнтації за участю фахівців Скадовської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості.

Фото без опису

Так, з 20 по 24 вересня поточного року провідним фахівцем з профорієнтації Катериною Золотухіною проведено шість занять для учнів 9 та 11 класів Скадовського ліцею №3 та Скадовського ліцею"Академія творчості" м. Скадовська.

95 учнів випускних класів було ознайомлено з багатогранним професійним світом, формулою вибору професії, станом та перспективами ринку праці, послугами служби зайнятості, з інформацією про можливість проходження безкоштовного онлайн тестування за допомогою Платформи розвитку кар’єри «Моя професія», що дозволяє більше дізнатися про свою професійну спрямованість та психологічні якості. Також у ході проведення профорієнтаційних занять учнів ознайомили з мобільним додатком «Центр професійної орієнтації» за допомогою якого можливо дізнатися багато корисної інформації з  профорієнтації, подивитися відеоролики про професії, обрати майбутній навчальний заклад тощо.

Основна мета занять - зорієнтувати підростаюче покоління у якому напрямку потрібно рухатись вперед, як уникнути типових помилок, що виникають під час вибору професії, навчити старшокласників враховувати свої інтереси, нахили й здібності при виборі майбутньої професій,  активізували процес самопізнання та установку на власну активність у професійному самовизначенні та, в решті решт, допомогти дітям обрати у майбутньому затребувану професію, яка б приносила їм матеріальне та моральне задоволення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора