Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформує Скадовське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області

Дата: 16.09.2021 18:05
Кількість переглядів: 523

Про підсумки роботи Скадовського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області  за серпень 2021 р.

Фото без опису

 

Станом на 01.09.2021 року на обліку у Скадовському відділенні знаходиться 4 185 страхувальника з яких: юридичних осіб – 1473, фізичних осіб – 2677 та 35 членів фермерських господарств.

            Протягом серпня 2021 року Скадовським відділенням УВД ФССУ в Херсонській області надавалось матеріальне забезпечення для застрахованих осіб та членів їх сімей для отримання допомоги по: - тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворим членом сім’ї); - вагітності і пологах; - ізоляції від COVID-19 та на поховання; - компенсації втрати частини заробітної плати внаслідок нещасного випадку на виробництві; - оплаті медико-соціальних послуг та лікування потерпілих від наслідків травм.

За серпень 2021 року відділенням проведена виплата матеріального забезпечення на загальну суму 500896 грн. 32 коп., а саме:

- загальне захворювання – 161 584,82 грн.;

- невиробничі травми – 24 409,77 грн.;

- догляд за хворою дитиною або хворим членом сім’ї – 5 471,55 грн.;

- ізоляція від COVID-19 – 10 087,57 грн.;

- допомога по вагітності та пологах – 277 136,23 грн.;

- допомога на поховання – 4 100,00 грн.;

- нещасний випадок на виробництві – 18 106,38 грн.

Також проведено виплати потерпілим, що компенсують втрату частини заробітної плати внаслідок нещасного випадку на виробництві та особам, які мають на це  право в разі втрати годувальника  на  загальну суму 409823,46 грн., оплату медико - соціальних послуг та лікування потерпілих від наслідків травм на загальну суму 19500,00 грн., одноразова  допомога членам сім'ї потерпілого (медичного працівника в разі смерті потерпілого внаслідок професійного захворювання спричиненою коронавірусною хворобою ) у сумі 227000,00 грн.

           Зазначені виплати у відділенні отримують 117 потерпілих та членів їх сімей, з яких 111 чол. ( 95%) – потерпілі від трудового каліцтва та професійного захворювання, 6 чол. (5 %) – особи, які отримують страхові виплати у разі втрати годувальника. Із 111  потерпілих 75% ( 64осіб) складають інваліди трудового каліцтва та професійного захворювання, з них інваліди І групи - 4 чол., ІІ групи - 10 чол.,  ІІІ групи -61 чол. 

Із загальної кількості одержувачів страхових виплат 24 особи – це потерпілі (члени їх сімей), внутрішньо переміщені з території, що не контролюється українською владою (17 осіб з Донецької області, 7 осіб  з Луганської області). Для здійснення страхових виплат зазначеним особам спрямовано 171378,36 грн., що становить майже 42 % витрат у загальній структурі виплат потерпілим (членам їх сімей).

З метою перевірки цільового використання коштів Фонду, порядку видачі (продовження) та оформлення листків непрацездатності працівниками відділення проведено 3 перевірки щодо дотримання вимог законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування по коштах Фонду в частині їх використання страхувальниками. За результатами перевірок виявлено неправомірних витрат та застосовано фінансових санкцій на загальну суму 19 454,15 грн.

У серпні 2021 року Скадовським відділенням, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення,  було накладено 2 адміністративних штрафи щодо порушення порядку використання коштів Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на загальну суму 272,00 грн., з яких один сплачено своєчасно та в повному обсязі, строк сплати другого не настав. 

           

Профілактика виробничого  травматизму

 

       Протягом  серпня 2021 року до Скадовського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області  не  надходили екстрені повідомлення від  медичних закладів про гострі профзахворювання на COVID-19 медичних працівників та  повідомлення від підприємств страхувальників  про нещасні випадки, 

       В зазначений період  страховим експертом з охорони праці прийнято участь в комісіях з розслідування  4  гострих профзахворювань на COVID-19 медичних працівників КНП «Скадовська ЦМЛ», з яких 2 гострих профзахворювання визнано комісією  пов'язаними з виробництвом (Лавренкова І.В. та Піскова І.І) та  2 гострих профзахворювання не пов'язані з виробництвом (Ботнар І.С. та  Дьячкова Н.М.). Одне гостре  профзахворювання на COVID-19 медичного працівника КНП «Каланчацький ЦПМСД» Мосіна Л.П. знаходяться в стадії розслідування.

      У порівнянні з відповідним періодом минулого року відбулося зменшення на 1 випадок гострого профзахворювання на COVID-19 медичних працівників та   відсутні нещасні випадки пов'язані з виробництвом.

      Для вивчення стану умов і безпеки праці на підприємствах, установах та організаціях району страховим експертом з охорони праці відділення була організована  і проведена  відповідно до затвердженого плану робіт   планова   перевірка в «Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку ім. Ю.О.Гагаріна Херсонської ООППДУУ». В ході якої були виявлені  18 порушень нормативно - правових актів з охорони праці.

       Страховим експертом з охорони праці спільно з керівниками,  службами охорони праці та іншими  відповідальними спеціалістами підприємств  були організовані і проведені 2  наради в  Приватному підприємстві «Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку "Романтик"  та «Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку ім. Ю.О.Гагаріна Херсонської ООППДУУ».

       З метою запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим видам загрози здоров’ю працюючих, страховим експертом з охорони праці відділення надано 21 консультацію з питань дотримання вимог Законів України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування України»,  «Про охорону праці», «Положення про порядок розслідування і ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві». Також, службам охорони праці та відповідальним особам з охорони праці на 2 підприємствах, надана методична допомога по доопрацюванню СУОП, а саме: розроблення  положень про службу охорони праці, порядку проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, програм навчання та стажування працівників, інструкцій з охорони праці по професіям, розробленню колективних,  комплексних та профілактичних заходів. Внесені пропозиції по проведенню атестації робочих місць за умовами праці, проведення медичних оглядів, забезпечення працівників ЗІЗ та інше. Під час проведення таких заходів було розповсюджено 28 одиниць нормативно – правових  актів  з охорони праці.

         Страховим експертом з охорони праці  відділення  прийнято участь у засіданні 6 комісій  КП «Водне господарство» з навчання та перевірки знань з питань охорони праці 22 працівників зайнятих на роботах з підвищеної небезпеки.  Також прийнято  участь в засіданні 2  комісій з охорони праці  в КНП«Скадовська ЦМЛ"  та  КНП «Каланчацький ЦПМСД»  з  проведення профілактичної роботи  по  попередженню гострих професійних захворювань медичних працівників  на  COVID -19.

 

 

 

Скадовське відділення

Управління ВД ФССУ

в Херсонській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора