Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Плідна співпраця – гарний результат!

Дата: 15.09.2021 14:02
Кількість переглядів: 333

Ця історія про те, як вдало спрацював ланцюжок послуг служби зайнятості для клієнта.

Фото без опису

Наша героїня – Аліна М. – молода дівчина, яка закінчила у минулому році школу та вступила до вишу, обравши професію економіста. Але дуже швидко вона зрозуміла, що ця сфера її не цікавить. Щоб не витрачати марно час, Аліна покинула навчальний заклад наприкінці минулого року. Усередині січня цього року вона звернулася до сектору рекрутингу Скадовської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості з метою пошуку роботи. Фахівці-рекрутери розповіли дівчині про спектр послуг, які надає служба зайнятості, в тому числі про професійне навчання. Аліна зацікавилася, бо дуже хотіла опанувати для себе професію, яка приносила б не лише дохід, але й задоволення. З переліку запропонованих професій вона обирає професію «Кухар», бо готувати вона любила ще з дитинства.

Протягом січня-лютого дівчина встає на облік до центру зайнятості, проходить тестування з метою виявлення її професійно значущих властивостей і якостей, необхідних для оволодіння обраною професією та отримує консультацію фахівця з профнавчання.

З 1 березня укладено договір між Скадовською районною філією ХОЦЗ та Аліною на проходження професійного навчання, дівчині видається відповідне направлення на навчання до Державного навчального закладу «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» (https://khecpto.org.ua/ ). З 3 березня по 27 серпня 2021 року Аліна проходить навчання та виробничу практику за обраною професією кухаря.

До речі, виробнича практика, яка була організована службою зайнятості у фізичної особи-підприємця Лебедєвої Оксани Миколаївни, допомогла дівчині знайти майбутнього роботодавця. Так, з першого вересня цього року, після вдалої здачі іспиту та отримання свідоцтва відповідного зразку, опанувавши цікаву для себе професію, чарівна Аліна була працевлаштована на своє перше робоче місце на посаду кухаря до приватного підприємця  Лебедєвої О.М. в кафе «Молодіжне».

Побажаємо їй здоров’я, щастя, натхнення та кар’єрного зростання!

Нагадаємо, що завдання служби зайнятості – сервісне обслуговування клієнтів і сприяння у працевлаштуванні громадян, поєднуючи їх інтереси, реальні знання та навички з вимогами сучасного ринку праці.

Фахівці Скадовської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості допомагають безробітним подолати перешкоди, що виникають під час пошуку роботи, знайти себе на ринку праці, впевнитись у власних силах та працевлаштуватися.

Для більш детальної інформації звертайтеся за адресою: м. Скадовськ,   вул. Олександрівська, 32-а:

- з питань навчання: І поверх, каб. № 7; тел. 5-23-16

- з питань працевлаштування: ІІ поверх, каб. № 13, тел. 5-00-68


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора