Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Скадовчани готуються виступити на кулінарному чемпіонаті

Дата: 16.08.2021 20:04
Кількість переглядів: 380

На запрошення мера м. Шилуте команду м. Скадовська запрошено до участі на Міжнародний кулінарний чемпіонат Жувієне на острові Русне, що на околиці Немунасу. До складу Скадовської збірної увійдуть учасники команд фестивалю «Смаженого бичка», капітан команди Любов Вандер.

То які ж випробування необхідно подолати скадовчанам? Про це у положенні Чемпіонату:

 

«4 вересня 12.00 год. в тринадцятий раз відбудеться Міжнародний кулінарний чемпіонат Жувієне на острові Русне, що на околиці Немунасу.

 

Тут вода і люди створюють життя, поділившись островом зі своїми крилатими друзями - птахами.

 

У цьому куточку раю рибалок, на "алеї" котлів, буде відкрито нового кулінарного чемпіонату Жувієни, де мер Шилутського районного муніципалітету Вітаутас Лаурінайтіс вручить перстень Чемпіона.

 

Для вашої дегустації буде подано більше 3 тонн відварених різних видів риби.

 

Вас чекають старі рибальські човни, прогулянка по знаменитій набережній Русне, старе кам’яне покриття Пітерського мосту.

 

Після відвідування чемпіонату всі матимуть змогу ознайомитися з культурними та історичними цікавинками та новими відкриттями культурної дороги “V?trungi? kelias”, що з’єднує етнографічний регіон Малої Литви та острів Русне.

 

Чемпіонат спонсорують не тільки вітри Поморського регіону, традиційно спонсором чемпіонату є Євродепутат Вілія Блінкевичюте.

 

Реєстрація команд триває до 2 вересня 2021 року. о 17:00. Якщо у Вас виникнуть запитання, телефонуйте на моб. 8 686 906 368.

 

Ми з нетерпінням чекаємо і бажаємо і глядачам, і рибалкам незабутніх вражень, гарного вітру та смачної риби!

 

З повагою

чемпіон чемпіонату, організатор і головний кухар Маріюс Будрайтис

 

2021 рік правила чемпіонату з приготування риби у Шилуте

 

1. Учасники реєстру чемпіонатів з приготування риби:

1.1. Команди - до 2 вересня. 17:00

1.3. Надіслати заповнену форму електронною поштою електронною поштою mar.budraitis@gmail.com

2. Котельня команда складається з 5 - 15 осіб, незалежно від їх віку.

3. Учасники чемпіонату - зареєстровані команди прибудуть до Русне (район Шилуте), на площу біля Пітерського мосту, 4 вересня вони оселяться у зазначеному для них місці з 7.00 до 10.30. гості (одноразові страви подбають організатори), а одна спеціальна тарілка, надана організаторами з вашою рибою, поїде до журі на дегустацію.

4. Кожна команда повинна мати шеф-кухаря, який бере участь у брифінгу - конференції кухарів. Шеф-кухар також може бути керівником команди.

5. Презентація команд та відкриття чемпіонату з кулінарії у Жувієні - 12.00.

6. Риба почне готуватись одночасно, після доставки команд. Під час доставки кухарі отримають спеціальний одяг. Час приготування - до 2 годин.

7. Команда без назви, дотепного вступу або атрибутів - ложки, такі ж, як волосінь без гачка або риба без голови.

8. Команда повинна мати власну каструлю місткістю не менше 40 літрів (чим більша, тим більша прихильність суспільства буде у вашої команди), підставку для неї, власну рибу, спеції та інші відомі вам лише аксесуари. Не забудьте рецепт риби, щоб випадково не зварити кислий, буряковий або капустяний суп.

9. Пожежників, воду, дрова та одноразовий посуд нададуть організатори.

10. Ви будете роздавати всю приготовану рибу глядачам, які відвідали гостей (одноразові страви подбають організатори), а одна спеціальна тарілка, надана організаторами, відправиться з вашою рибою до журі на дегустацію.

11. Оцінювати рибу будуть «лицарі» Поморського рибного заводу, у тому числі минулорічні чемпіони, які виграли перше кільце найкращого майстра приготування риби. Список оцінювачів буде опублікований лише в день чемпіонату з кулінарії в Жувієні.

12. Ми повинні з'ясувати чемпіона та призерів о 16:00.

13. На всі ваші запитання дасть відповідь начальник Чемпіонату з кулінарії у м. Жувіне. шеф -кухар, організатор заходів та організатор Маріюс Будрайтис, моб. 8 686 906 368.

 

Акції та нагороди

 

14. У Чемпіонаті з приготування риби будуть дві групи оцінювання - риба та рибний суп:

14.1. буде три призові місця в категорії традиційної риби. Переможець першого місця буде нагороджений спеціальним призом від директора адміністрації Шилутського району Віргіліюса Позінгіса.

 

14.2. Також у категорії рибний суп буде три призові місця. Переможець першого місця буде нагороджений спеціальним призом старійшини Шилуте Раймондаса Степонкуса.

14.3. Єдине автентичне кільце чемпіона Шилутського районного муніципалітету Вітовта Лаурінайтіса прикрасить руку абсолютного кращого майстра приготування риби.

14.4. Буде набір призів та подарунків (нехай це залишиться приємною таємницею).

14.5. Команда, яка зварить найбільше риби (одиниця виміру - літр), буде нагороджена.

 

Маріхус Будраїтіс, винахідник чемпіонату, організатор і шеф»

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора