Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Місто партнер Стрий відзначає річницю Дня народження

Дата: 16.08.2021 20:02
Кількість переглядів: 221

Травень поточного року став  пам’ятним для громад міст Стрий і Скадовськ, адже голови міських рад мали намір про укладання Угоди про співпрацю між Стрийською міською радою та Скадовською міською радою.

Фото без опису

У червні поточного року прийнято рішення Скадовської міської ради  від 16.06.2021 № 441 «Про підписання Угоди про співпрацю між Стрийською міською радою та Скадовською міською радою». Підписання Угоди мало відбутися урочисто, церемонію було приурочено до річниці народження міста.

На сесії Стрийської міської ради, 24 червня, депутати розглядали проєкт рішення про перенесення дати святкування з першої неділі червня на 28 серпня. Ця пропозиція попередньо була винесена на громадське обговорення у соціальних мережах. Думки мешканців розділилися, однак більшість підтримала нову дату. Згідно з українським досвідом День населеного пункту приурочують до храмового свята. У Стрию після будівництва перших стрийських українських церков в 19 ст., священники встановили саме 28 серпня (свято Успіння Богородиці), як храмове свято міста. Саме тому виникла ідея перенести офіційне святкування на цю дату.

На запрошення Стрийського міського голови О.Л. Канівця наразі  формується делегація до м. Стрий, яку очолить Скадовський міський голова О.Ю.Яковлєв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора