Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ ПЕРЕВІЗНИКІВ: РУХ ВАНТАЖІВОК ПРИ ТЕМПЕРАТУРІ ВИЩЕ 28 C ЗАБОРОНЕНО

Дата: 29.07.2021 16:35
Кількість переглядів: 366

Нагадуємо громадянам про сезонні обмеження руху великовагових транспортних засобів у денну пору. Вони щороку вводяться на початку літнього сезону задля збереження автомобільних доріг загального користування.

Фото без опису

Кого стосується заборона?

Транспортних засобів, фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш ніж 7 тон.

 

Для кого робимо виняток?

Вантажівок, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

 

За яких умов обмежується рух?

У денну пору доби з 8:00 до 20:00 при температурних показниках повітря вище +28 градусів за Цельсієм.

 

Що робити водіям?

Перечекати спекотний період можна на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

Відшукати місце відстою вздовж державних доріг можна за вказівниками (ПЕРЕЛІК СТОЯНОК ТА МІСЦЬ ВІДСТОЮ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ НА ВИПАДОК ОБМЕЖЕНЬ В РУСІ ПІД ЧАС ПОГІРШЕННЯ ПОГОДНИХ УМОВ (ukravtodor.gov.ua)) або скористатися  Google мапою: https://bit.ly/3tW0aKP

 

Також ви можете скористатися TIR-паркінгом. Мапа їхнього розташування на території України доступна за посиланням: https://bit.ly/2RZMRf2

 

Хто контролює дотримання обмеження?

Згідно з чинним законодавством, дотримання водіями вантажних засобів сезонних обмежень та вагових параметрів перевіряють територіальні підрозділи Укртрансбезпеки та обласні підрозділи Національної поліції України.

 

До відома: Під впливом значних температур дорожнє покриття нагрівається до критичних температурних показників – понад 42ºС, внаслідок чого конструкція дорожнього одягу під впливом динамічного навантаження втрачає несучу здатність. Рухаючись такою дорогою великоваговий транспорт лишає на ньому свій слід – глибокі колії, через які утворюються тріщини, а згодом неймовірних розмірів вибоїни. 

 

 

Прес-служба Укравтодору


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора