Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Санаторно – курортне лікування потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань

Дата: 23.07.2021 11:57
Кількість переглядів: 259

Відповідно до частини третьої  статті 42  Закону України  «Про загальнообов´язкове державне  соціальне страхування» Фонд фінансує витрати на медичну та соціальну допомогу, у тому числі на санаторно – курортне лікування, якщо цю потребу визначено висновками  медико – соціальної експертної комісії  та індивідуальною програмою реабілітації особи  з інвалідністю (у разі її складення).

Фото без опису

Згідно з п.9 Порядку про  відшкодування витрат за надані послуги санаторно курортного лікування потерпілих  внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань України від 24.05.2017 р. №33 (зі змінами)  потерпілі подають  до органів Фонду:

- заяву за формою, встановленою виконавчою дирекцією Фонду  соціального страхування України;

- висновок МСЕК про потребу  потерпілого в санаторно – курортному лікуванні та про потребу у супроводі (якщо таку потребу визначено);

- довідку  для одержання путівки на санаторно – курортне лікування за формою №070/о;

- індивідуальну програму реабілітації особи з інвалідністю (за наявності);

- копію паспорту потерпілого та особи, яка супроводжує потерпілого, якому за висновком МСЕК визначена потребу у супроводі.

 

Періодичність проходження курсу санаторно-курортного лікування за кошти Фонду залежить від встановленої групи інвалідності й індивідуальної програми реабілітації (ІПР):

     – особи з інвалідністю І групи – щороку;

     – особи з інвалідністю ІІ групи – один раз на два роки або щороку на підставі ІПР;

     – особи з інвалідністю ІІІ групи – один раз на три роки, один раз на два або щороку на підставі ІПР.

 

Одночасно повідомляємо щодо можливості самостійного придбання потерпілими  путівок з наступною компенсацією їх вартості за рахунок коштів Фонду, відповідно до п 2.15 Положення про забезпечення потерпілих  внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань України санаторно – курортним  лікуванням, затвердженого постановою правління Фонду соціальне страхування від нещасних  випадків на виробництві та професійного  захворювання України  від 31.10.2007 р. №49.

 

Розмір компенсації не може перевищувати граничні розміри витрат, встановлені правлінням Фонду. Також потерпілому, який став особою з інвалідністю, компенсуються витрати на проїзд до санаторно-курортного закладу та назад. Обов’язковою умовою для компенсації зазначених коштів є перебування потерпілого на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням у робочому органі Фонду за місцем зберігання справи про страхові виплати в порядку черговості.

 

Особи з інвалідністю мають право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування за кошти ФССУ. Для зручного вибору на  вебпорталі Фонду розміщено інформаційний перелік санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, місцерозташування та профілів санаторно-курортного лікування, за якими надаються послуги потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Перелік доступний на головній сторінці офіційного  вебсайту ФССУ у розділі «Оголошення»

 

За довідками звертатись до  Скадовського відділення УВД ФССУ в Херсонській обл.

за телефоном: (05537) 5-31-83.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора