Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Головний лікар КНП "Скадовський центр ПМСД" Хмельова А.В. про необхідність вакцинації населення

Дата: 23.07.2021 10:09
Кількість переглядів: 425

22 липня під час проведення засідання виконавчого комітету міської ради до членів виконкому звернулась головний лікар КНП "Скадовський центр ПМСД" Хмельова А.В. з питання проведення вакцинації населення.

Фото без опису

Наразі проведену роботу з вакцинації Алла Василівна вважає недостатньою. Вакцини проти COVID-19 критично важливі для стримування пандемії у поєднанні з ефективним тестуванням та застережними заходами, що вже застосовуються. Нинішній стан «зеленої зони» може змінитися у гіршу сторону.

 

Вакцини, що використовуються, схвалені ВООЗ, пройшли суворі тести та клінічні випробування, перш ніж показати, що вони безпечні та ефективні в подоланні пандемії. Незважаючи на те, що вакцини проти COVID-19 розробляються дуже швидко, вони зможуть отримати необхідні дозволи регуляторних органів лише якщо вони відповідають суворим стандартам безпеки та ефективності. 

КНП "Скадовський центр ПМСД" використовує вакцини, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, що доступні в Україні:

AstraZeneca — це векторна вакцина, яку розробила шведсько-британська компанія AstraZeneca разом з Оксфордським університетом. Вакцини AstraZeneca виготовляють в Європейському Союзі, Великобританії, Республіці Корея. Вакцина, яка вироблена за ліцензією в Індії, має назву Covishield. 

Для повної імунізації, потрібно отримати дві дози вакцини з інтервалом 12 тижнів. Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках, включно із субліцензійним виробництвом в Індії. Адже склад та технологія виготовлення вакцини ідентичні.

Comirnaty/Pfizer-BioNTech — це мРНК-вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Для повної імунізації, потрібно отримати 2 дози з інтервалом 21-28 днів. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

CoronaVac / Sinovac Biotech — інактивована вакцина, яку розробила китайська біофармацевтична компанія, що займається дослідженням, розробкою, виробництвом і продажем вакцин для захисту людини від інфекційних захворювань. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози з інтервалом у 14–28 днів. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування.

 

Вакцини працюють, імітуючи збудника інфекції – віруси, бактерії або інші мікроорганізми, які можуть спричинити захворювання. Це «навчає» нашу імунну систему швидко та ефективно реагувати на збудник. Як правило, через щеплення вводять ослаблену форму збудника інфекції, що дозволяє нашій імунній системі формувати пам’ять про неї. Таким чином, наша імунна система може швидко розпізнати та боротися з інфекцією, перш ніж вона захворіє. Саме так розробляються деякі сучасні кандидатні вакцини проти COVID-19.

 

Вакцинація проводиться поетапно, першими проходили вакцинацію люди старші 80 років і медичні працівники. Наступні етапи охоплювали осіб старших 70, 65 років,  людей з хронічними захворюваннями.

Для доступності проведення вакцинації працюють виїзні бригади по селам, започатковано роботу центрів вакцинації вихідного дня. Наразі запрошуються всі бажаючі до проведення щеплення, для цього необхідно звернуться до сімейного лікаря або зателефонувати до реєстратури Скадовський центр ПМСД за тел.: (05537) 5 24 40.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора