Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пройди тестування – обери професію!

Дата: 19.07.2021 13:54
Кількість переглядів: 179

Ким бути? На кого навчатися? Професій тисячі, а обрати потрібно тільки одну. Як знайти серед тисяч професій ту єдину, яка стане справою життя? Саме ці питання хвилюють випускників та їх батьків з року в рік.

Фото без опису

На думку психологів, ключовими факторами, які необхідно враховувати у виборі професії, є психологічні схильності, здібності та професійні інтереси особистості, а також запит ринку на конкретних фахівців.

 

Будь-яка професія вимагає, щоб у людини були присутні так звані «професійно важливі якості», певні здібності. Наприклад, для того, щоб працювати з людьми потрібно мати хороші вербальні (мовні) здібності, вміти встановлювати і підтримувати ділові контакти, розуміти стан людей, впливати на інших, проявляти витримку, спокій і доброзичливість. Технічні професії вимагають від працівника високого рівня розвитку наочно-образного мислення, просторових уявлень, технічної поінформованості та кмітливості, хороших рухових навичок, спритності. Та кожна професія вимагає від людини певних здібностей, знань, умінь і якостей. Іншими словами, варто шукати точку, де «хочу» і «можу» людини зустрічаються з «треба» навколишнього світу. І якщо про популярні професії дізнатися нескладно, то, щоб розібратися з собою, бажано спиратися на об'єктивні дані, надати які може якісний тест на профорієнтацію з розшифруванням результатів профконсультантом. 

 

Літо. Зараз тривають канікули. А це означає, що для сучасної молоді є достатньо часу не лише для якісного відпочинку, а також і для розширення свого кругозору у світі професій і пізнання себе.

 

Служба зайнятості пропонує не гаяти часу та зараз влітку пройти профорієнтаційний тест, який допоможе обрати майбутню професію. Пройти його можна у режимі онлайн, не виходячи з дому. Для отримання роз’яснень щодо проходження тестування, порад щодо вибору закладу освіти та по інших питаннях профорієнтації запрошуємо вас звертатися до Скадовської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості з понеділка по п’ятницю  з 8.00 до 17.00 (в п’ятницю – до 16.00) за адресою: м. Скадовськ, вул. Олександрівська, 32-А. кабінет № 8 ( І поверх) або за телефоном (05537) 5-23-16.

 

Чекаємо на Вас!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора