Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги співвласників багатоквартирних будинків м.Скадовська!

Дата: 14.07.2021 11:04
Кількість переглядів: 572

Шановні співвласники багатоквартирних будинків: вул. Балтазарівська 13; Балтазарівська 14; Балтазарівська 92; Балтазарівська 94; 33 Гвардійської Дивізії 3 (1-72) ; 33 Гвардійської Дивізії 6; 33 Гвардійської Дивізії 8; 33 Гвардійської Дивізії 12; Джарилгацька, 165-А; Джарилгацька 288; Затишна 122-Б; Затишна 122-В; Затишна 167-А; Незалежності 127; Поповича 133; Поповича 135; Свободи 5; Свободи 7; Свободи 3-А (квартири 60 -68); Сергіївська 9; Шмідта 22.

Міська рада повідомляє Вам, що відповідно до рішення виконавчого комітету Скадовської міської ради №125 від 11.07.2018 року, за результатами проведеного конкурсу у 2018 році, Скадовською міською радою від імені співвласників Вашого будинку було укладеного договір про надання послуги з управління вашим багатоквартирним будинком з КП «Водне господарство». Вартість послуг на утримання було затверджено за результатами конкурсу

Форма договору відповідає типовому договору, затвердженого постановою КМУ №712 від 05.09.2018 р.

Відповідно до ч.2 ст. ЗУ «Про особливості    здійснення права власності в багатоквартирному будинку» - вартість послуг з управління багатоквартирним будинком визначається за рішенням зборів співвласників (загальних зборів об’єднання співвласників багатоквартирного будинку) і згодою управителя та зазначається у договорі з управителем.

Згідно пункту 12 укладених договорів управитель, тобто КП “Водне господарство” щороку не пізніше ніж за два місяці до закінчення строку дії цього договору звітує перед співвласниками про виконання кошторису витрат відповідно до пункту 15 цього договору та подає співвласникам на погодження новий кошторис витрат.

Новий кошторис витрат погоджується співвласниками шляхом прийняття відповідного рішення у порядку, встановленому законом, з подальшим внесенням змін до цього договору. У випадку, якщо новий кошторис витрат співвласниками не погоджено, продовжує діяти раніше погоджений кошторис витрат.

Натомість, 10 червня 2021 року КП «Водне господарство звернулось до Скадовської міської ради з вимогою про підписання додаткових угод щодо продовження діі договору та підвищення тарифу на послугу з управління Вашим багатоквартирним будинком з 01.09.2021 року.

В силу зазначених вище норм, новий кошторис витрат повинен погоджуватись співвласниками багатоквартирного будинку. Без Вашого погодження управитель не має права підвищити тариф в односторонньому порядку.

Крім того, зазначаємо, що у Скадовської міської ради також відсутні повноваження щодо підвищення тарифу без погодження з співвласниками.

На основі вищевикладених норм додаткові угоди надіслані КП «Водне господарство» до Скадовської міської ради щодо підвищення тарифу на послугу з управління Вашим багатоквартирним будинком, – підписані не будуть, в силу відсутності відповідних повноважень.

Разом з тим, в листі КП «Водне господарство» зазначається, що в разі не підписання вищевказаних додаткових угод, КП «Водне господарство» припинить надання послуги з управління багатоквартирним будинком для Вашого будинку з 01.09.2021 року та розірве відповідний договір.

На основі вищевикладеного, пропонуємо Вам у відповідності до ЗУ «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» провести загальні збори співвласників, на яких вирішити питання щодо вибору форми управління багатоквартирним будинком (через управителя або ОСББ), або у разі вибору форми управління через управителя, провести з ним перемовини щодо узгодження кошторису витрат на утримання.

 

Скадовський міський голова                                                            О.Ю.Яковлєв


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора