Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Конституції України

Дата: 29.06.2021 18:16
Кількість переглядів: 269

День Конституції України відзначали у Скадовську церемонією покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку і пам’ятної дошки Віталію Бєлікову. Ввечері 28 червня на центральній площі міста відбулись святкові урочистості, концертну програму подарували глядачам аматори Скадовської громади.

Фото без опису

З вітальними словами до присутніх звернулися очільники виконавчої влади і органів місцевого самоврядування та вручили почесну нагороду історику-краєзнавцю, автора низки книг про Скадовщину, Лиховиду О.М. - відзнаку Почесного громадянина Скадовського району. Окрасою заходу стали яскраві виступи кращих творчих колективів Скадовського міського будинку культури.

 

28 червня Україна відзначає День Конституції. Це одне з "наймолодших" свят в українському календарі. І в цей день на патріотичний флешмоб «Я, ти, він, вона – Україна ми одна!» до Олександрівського СБК прийшли наймолодші жителі нашого села. Урочиста частина заходу була присвячена історії створення Конституції України, про те, які права та обов’язки громадян проголошує Конституція. Про те, що всі вони, від найменшого до найстаршого із присутніх на святі, є громадянами   України, і їм належить її майбутнє і саме їм утілювати в життя мрії і сподівання попередніх поколінь. І  можливо, хтось із них також стане творцем Конституції України додасть нову важливу статтю до цього головного документу країни. А потім розпочалася розважальна частина заходу.  З великим задоволенням діти взяли участь у святковій фотосесії, випустили в повітря 25 жовто-блакитних повітряних кульок, прослухали пісню «Українські дівчата» у виконанні Насті Кобзар, Дарії Гончаренко та Катерини Бєлобрової.  Приєдналися до святкового флешмобу, який запропонували всім присутнім учасники хореографічного колективу «Перлинка». Грали в українські народні ігри, танцювали під українські  пісні. На завершення свята всі свої побажання та мрії написали на маленьких паперових голубах  і подарували їх своїм батькам, рідним, знайомим. А в приміщенні клубу на учасників заходу чекав «солодкий стіл» із цукерками і прохолодним смачним домашнім компотом.

 

У Петропавлівському закладі культури до Дня Конституції учасники виконали гімн України, традиційно прикрасити дерево Миру, грали у вікторини, створювали інсталяції до Дня Конституції, читали виразно вірші про Україну, активні учасники отримали призи та задоволення. Також свято відзначили в Зеленівському сільському клубі.

 

Є дати, які укріплюють націю, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їхнього числа, безумовно належить День Конституції України – свято волі, миру і доброї злагоди всіх громадян на основі закону і справедливості. Цього дня  на площі Антонівського сільського будинку культури відбувся захід, присвячений Дню Конституції України та розважальна програма до Дня молоді. Жителі села  мали чудову нагоду послухати і  подивитись на танцювальні й вокальні колективи. Аматори сцени були нагороджені щирими оплесками за виступи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора