Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пішов із життя Іван Романович Клименко

Дата: 04.06.2021 17:09
Кількість переглядів: 461

Сьогодні Скадовська міська територіальна громада прощалась з Іваном Романовичем Клименком - ветераном села Антонівка,  одним з небагатьох на території всього Скадовського району учасників бойових дій. Пішов із життя Іван Романович на 95-році.

Його юні роки були опалені вйною.  У 16-ти річному  віці, навчаючись в Херсонському ремісному училищі його відправили в евакуацію до Сталінградської області, там він перебував до звільнення Херсонщини. Окрилений цією звісткою, він одразу ж вирушив до дому. На третій день по прибуттю пішов до військомату, а ще за кілька днів був мобілізований. Спочатку пройшов навчання у Горьківській області, а потім молодих бійців повезли до Східної Пруссії.

Іван Клименко потрапив до 220 - го окремого саперного Неманського батальйону. Одного разу, повертаючись із завдання був поранений у ногу, а коли одужав, його направили в артилерійські війська. Перемогу зустрів під Кенігсбергом. Іван Романович нагороджений медаллю "За відвагу", це була відзнака за те, що в період наступальних боїв у середині березня 1945 року він із своєї гармати знищив станковий кулемет ворога.

Іван Клименко - справжня місцева легенда. Важко повірити, що будучи за 90 він дуже любив читати книги та журнали, особливо захоплюється історичною літературою. Довгі роки працював слюсарем ДП ДГ інституту рису. Попри те, що на його віку було багато випробувань, не втрачав оптимізму і бадьорості, а щастя бачив у кожному прожитому дні.

Вічна пам'ять житиме в наших серцях!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора