Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щасливе дитинство – дзеркало нашої громади

Дата: 27.05.2021 14:45
Кількість переглядів: 451

Мама і тато — два міцних крила в долі дитини, які обіймуть, захистять від негод, виведуть у повноцінне самостійне життя. Мамою і татом можна стати, народивши малюка. Мамою і татом можна стати для дитини, прийнявши її у сім’ю на виховання.

Фото без опису

Формула щасливого дитинства – це дотримання прав «маленьких людей». Те, яким було дитинство у людини, безпосередньо впливає на розвиток її світогляду у майбутньому.

 

Служба у справах дітей Скадовської територіальної громади щиро запрошує жителів громади, які щиро люблять дітей, мають бажання, гарний батьківський потенціал для влаштування діток до своєї родини, діток, які з різних причин залишились сиротами чи позбавлені батьківського піклування.

 

Подаруйте цим сумним оченятам радість родинного затишку та теплих батьківських обіймів! Адже наша громада – це велика родина, де найголовніші її жителі таааак хочуть бути щасливими, і лише ми, дорослі можемо їм дати це щастя.

 

Для початку бажаючим необхідно звернутись до Служби у справах дітей Скадовської міської ради, яка знаходиться по вул. Олександрівській, 32, на ІІІ поверсі, спеціалісти служби нададуть роз’яснення та відповіді на Ваші питання. Потім необхідно пройти безкоштовне навчання на базі Херсонського обласного центру соціальних служб для  сім'ї, дітей та молоді потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів та влаштування дітей зазначеної категорії до вказаних родин.

 

Дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, призначається державна соціальна допомога.

 

Допомога при усиновленні дитини призначається на кожну дитину у  розмірі  та  в порядку, що встановлені для виплати допомоги при народженні  дитини,  на  дату  набрання законної сили рішенням про усиновлення.

 

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, надається у розмірі, що становить 2,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на дітей з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування, - 3,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

 

Розмір державної соціальної допомоги прийомним дітям та вихованцям дитячих будинків сімейного типу також становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, для дітей з інвалідністю -  3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку. Для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років, які навчаються у закладах загальної середньої освіти, за денною формою навчання у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, до закінчення відповідних закладів освіти розмір державної соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для працездатної особи, для осіб з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для працездатної особи.

 

Грошове забезпечення призначається і виплачується щомісяця кожному з батьків-вихователів і одному з прийомних батьків. Розмір грошового забезпечення встановлюється на рівні одного прожиткового мінімуму для працездатної особи на кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину і не залежить від пенсії, аліментів, стипендії чи державної допомоги на кожну дитину-вихованця та на кожну прийомну дитину.

 

На території нашої громади, на сьогодні існує лише один дитячий будинок сімейного типу та 8 прийомних сімей, але це - піщинка в пустелі. Ми щиро вдячні цим родинам, які виховують чудових дітей, даруючи їм тепло рідної домівки та щирість батьківської турботи.

 

Зі свого боку влада завжди готова надати допомогу родинам з того чи іншого питання. Об'єднавши зусилля ми можемо за короткий термін досягти того, щоб кожна дитина-сирота, чи дитина, позбавлена батьківського піклування знайшла люблячу сім'ю.

 

Служба у справах дітей Скадовської міської ради, яка знаходиться по  вул. Олександрівській, 32, на ІІІ поверсі чекає на вас з радістю та сподіванням на щиру співпрацю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора