Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волонтер – Людина з великим серцем

Дата: 27.05.2021 14:42
Кількість переглядів: 359

Сьогодні питання волонтерства в Україні особливо загострено: соціальні, економічні та політичні обставини, що склалися за останні роки, призвели до суттєвого погіршення рівня життя населення.

Фото без опису

Щодня кількість людей, що потребують допомоги, зростає, а установ, що можуть таку допомогу надати, стає все менше. Одним з напрямків соціальної допомоги є участь добровольців у здійсненні цілого ряду соціальних послуг для тих, хто їх потребує. Іншими словами – волонтерська робота.   Основні підходи до неї сформульовані у Загальній декларації волонтерів, яку прийнято на IX Конгресі Міжнародної асоціації волонтерів (Франція, 14 вересня 1990 p.).

 

Волонтер — це людина, яка добровільно, не переслідуючи корисливих цілей, займається діяльністю на користь суспільства, не одержуючи за це грошової винагороди. Нині послуги волонтерів потрібні для розв’язання проблем у соціальнопсихологічній, економічній, культурній, гуманітарній сферах.

 

Так протягом багатьох років волонтером Скадовського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а на теперішній час відділення соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг» Скадовської міської ради залишається Артюшенко Лариса Іванівна. Одним з пріоритетним напрямком її діяльності  є допомога дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування та особам з їх числа.   

 

Волонтери можуть:

- виконувати завдання, які не відносяться до постійних оплачуваних робіт;

- додати новий вимір і нових людей до організації;

- принести нові ідеї в соціальну роботу;

- створювати суспільна думку про соціальні організації в суспільстві;

- поширювати інформацію про соціальні потреби та можливі шляхи їх вирішення в особистому спілкуванні з людьми;

- допомогти в збиранні засобів для соціальних потреб;

- заохочувати громадську активність;

- часто як мотив для волонтерської роботи виступає потреба в контактах з іншими людьми і подолання почуття самітності.

 

Не будьте байдужими, долучайтеся до милосердя! Волонтер – Людина з великим серцем. Наша адреса: КЗ «Центр надання соціальних послуг»,  м. Скадовськ, вул. Олександрівська, б. 32,   т.: 5 01 05.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора