Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вишиванки оберіг у свята і будні

Дата: 24.05.2021 19:12
Кількість переглядів: 285

З Всесвітнім Днем Вишиванки працівники Олександрівського СБК привітали значками "Я люблю вишиванку" колективи установ і організацій села Олександрівка.

Майстрині Благодатненського сільського будинку культури провели майстер-клас «Вишиванка вишита стрічками».   Голік Інна, Співак Неля, Пелехович Лідія навчили діток шиттю хрестиком на макеті.   

 

Гарний настрій свята створили учасники танцювальних колективів “Смайлики” та “Карамель” керівники — Кожакіна О.І. та Войцикевич Н.М. На свято завітала староста Благодатненської сільської ради Яворська Алла Петрівна зі своїм колективом працівників, яка привітала всіх присутніх та радо прийняла участь у фото сесії свята.

 

Як створюються вишивані твори? Знайомимось з народними майстринями - вишивальницями. Ольшевська Зінаїда Андріївна проживає в с. Красне. Захоплюється вишиванням ще з юнацтва. Свої роботи вона щедро дарує рідним, знайомим. То ж дома робіт майже не тримає. "Нехай радують людське око": говорить Зінаїда Андріївна. Дочок не має, а онуки живуть далеко, тож і приходять до майстрині всі хто хоче навчитися вишивати.

 

Ще одна місцева майстриня Портна Наталя Миколаївна. Вишиває хрестиком картини, рушники для своєї родини, друзів. Вишиванням захоплюється ще з дитинства, а навчила її вишивати - мама, якій вона дуже вдячна. Неодноразово виставляла свої роботи на місцевих виставках.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора