Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Соціальна робота з сім’ями, які потрапили в складні життєві обставини

Дата: 06.05.2021 18:24
Кількість переглядів: 285

Кожна родина, яка потрапила в складні життєві обставини має свою потребу та потребує індивідуальний підхід для їх подолання. Складні життєві обставини – це обставини, які об’єктивно порушують нормальну життєдіяльність особи, наслідки яких вона не може подолати самостійно.

Фото без опису

Соціальна робота з сім’ями спрямована на надання допомоги індивідам, групам, громадам з метою поліпшення або відновлення їх здатності до соціального функціонування. Можна виокремити такі основні напрями соціальної роботи: надання допомоги окремій людині або групі осіб, які опинилися у складній життєвій ситуації, шляхом інформування, діагностики, консультування, реабілітації, використання інших видів соціальних послуг; розвиток потенціалу самодопомоги клієнтів; вплив  на формування і реалізацію соціально-економічної політики на всіх рівнях із метою забезпечення соціально здорового середовища проживання та життєдіяльності людини, створення системи підтримки особам, які її потребують; профілактика ризиків соціальних явищ і процесів; гармонізація соціальних відносин у суспільстві.

 

Протягом квітня поточного року працівниками відділення соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг» відвідано 54 родини/особи, в яких виховується 62 дитини. Складено 54 акти оцінки потреб сім’ї/особи для надання якісних послуг. Соціальна робота як практична діяльність передбачає роботу з проблемою клієнта та роботу з іншими службами, установами, організаціями. Співпраця між структурами є невід’ємною частиною, яка веде до позитивних результатів з подолання складних життєвих обставин.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора