Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Платформа Grand Expert на захисті бджільництва

Дата: 29.04.2021 10:25
Кількість переглядів: 450

З метою уникнення отруєння бджіл засобами захисту рослин в Херсонській області запроваджено платформу  www.grand.expert.

Фото без опису

Як працює Grand Expert? Бджолярі та фермери реєструються на сайті www.grand.expertі вказують там свої активності. Сповіщення про обробку поля приходить на мобільний телефон бджоляра, який зазначив місцезнаходження своєї пасіки в відповідному районі, що збігається з місцем проведення агрохімічних обробок.

 

Якщо відстань між пасікою й оброблюваним полем менше 10 км, як того вимагає законодавство, пасічнику протягом 1-2 хв приходить СМС-сповіщення. Таким чином, цей сервіс встановлює відповідальні відносини між бджолярами та агровиробниками, які засновані на відкритості та своєчасному попередженні. Доступ до цієї програми відкритий для всіх, користуватися системою можна абсолютно безкоштовно.

 

Також на сайті вказані поля, де буде проходити цвітіння. Це дає можливість бджолярам вибирати оптимальне місце для кочівлі пасіки та отримувати більший обсяг меду.

Детальна презентація

Безкоштовний сервіс сповіщення створив Олег Ряжських з Миколаєва спільно з колегами. Він займається бджільництвом вже 15 років. Професіоналом себе не вважає – бджільництво для нього не бізнес, який годує, але досвід бджолярства достатній, щоб розуміти проблеми й завдання в бджільництві. 

 

Олег розумів, що бджолярам, що знаходяться в полі, потрібно своєчасно отримувати інформацію й так само оперативно її подавати. Стало питання створення мобільного додатку Grand Expert, який був би максимально зручним для кожного користувача. Грошей на такий ресурс не вистачало, тож за допомогою Олег звернувся до Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP). В рамках грантової угоди Олег отримав фінансування на створення мобільного додатку. Ця допомога дозволила не тільки продовжити вже розпочату справу сповіщення бджолярів щодо обробок, а й посприяла створенню сучасного сервісу, доступного кожному. 

- Мобільний додаток ми розробили під Android, і вже його запустили. За нашими розрахунками, після запуску мобільної версії кількість користувачів сервісу значно збільшилася. Ми бачимо, що в нас збільшилась кількість скачувань додатку майже на 20%, тобто ми охоплюємо все більшу аудиторію аграріїв та даємо їм змогу захистити своїх бджіл, а також розвинути сервіс запилювання полів, - каже Олег Ряжських.

Завантажити додаток

uhbdp.org


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора