Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тридцять п'ята річниця Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2021 17:01
Кількість переглядів: 340

26 квітня – День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф. 35 років потому це день назавжди змінив історію Чорнобильської АЕС. День, який сколихнув увесь світ та змінив ставлення до використання мирного атома. День, який змінив долі сотень тисяч людей.

Фото без опису

Пам'ять про героїв техногенної трагедії у кожного українця в серці. Сьогодні на алеї Слави відбулась церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку героям ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС. Присутні на заході вшанувати хвилиною мовчання тих, хто поклав своє життя або віддав своє здоров’я у боротьбі з наслідками катастрофи.

Уклін і слова глибокої вдячності за трудовий подвиг висловив секретар міської ради Палюх Ю.Б., вручив почесні грамоти і подарунки учасникам ліквідації аварії.

 

До Дня Чорнобильської трагедії та Міжнародного дня пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф за мужність, самовідданість, героїзм і високий професіоналізм, проявлені при ліквідації аварії на ЧАЕС почесними грамотами міського голови нагороджені:

Шаповалов Микола Іванович, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ кат.;

Сташенко Володимир Олександрович, постраждалий від наслідків  аварії, на Чорнобильській АЕС ІІ кат.;

Гейхман Ісак Ізраїлович, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ кат.,

Максименко Марина Леонідівна, постраждалий від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС І кат.;

Пурхаленко Іван Костянтинович, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ кат.;

Доманчук Віктор Миколайович, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ кат.;

Кобзар Тетяна Миколаївна, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ кат.,

Лях Василь Миронович, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС І кат.

 

Сьогодні стартувала мегасучасна інтерактивна виставка унікальному антиковідному форматі, з елементами доданої реальності, яка одночасно розпочалась у 15 країнах світу. До неї долучились працівники міського будинку культури, розмістивши у фойє та читальному залі постери.

 

Лише за допомогою Chornobyl App та роздрукованих постерів люди з усього світу зможуть відвідати Чорнобиль віртуально та познайомитись з його сучасним та минулим, культурними та науковими проєктами.

 

Завдяки унікальному формату бібліотеки перестають бути просто сховищами для, хоча виставку друкованих видань також підготовлено. QR-код є доступом до виставкового простору для всіх бажаючих переглянути унікальні «живі» світлини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора