Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про оприлюднення проєкту регуляторного акту рішення Скадовської міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Скадовської міської територіальної громади з 01 січня 2022 року» з метою одержання зауважень/пропозиці

Дата: 12.04.2021 15:21
Кількість переглядів: 280

Проєкт регуляторного акту рішення Скадовської міської ради “Про встановлення місцевих податків і зборів на території Скадовської міської територіальної громади з 01січня 2022 року» розроблено  фінансовим управління міської ради.

Фото без опису

Мета проєкту: встановлення на території Скадовської міської ради місцевих податків і зборів у відповідності до Податкового кодексу України, Закону України від 16 січня 2020 року №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» та реалізація процедур, передбачених Законом України від 11.09.2003 № 1160-ІV «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Проєкт спрямований на встановлення місцевих податків і зборів, визначення об’єктів оподаткування, платників податків і зборів, розширення бази оподаткування, задоволення потреб громадян та суб’єктів підприємницької діяльності в здійсненні господарської діяльності, залучення додаткових коштів до місцевого бюджету, що створює  передумови для соціально-економічного розвитку територіальної громади.

Проблема, яку передбачається розв’язати з прийняття цього рішення, полягає у вдосконаленні механізму плати податків та зборів. Статтею 10 та пунктом 12.3 статті 12 Податкового кодексу України законодавчо закріплено право органів місцевого самоврядування встановлювати місцеві податки та збори в межах своїх повноважень. Органи місцевого самоврядування приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів до 15 липня та офіційно оприлюднюють його до 25 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується їх застосовувати.


Основною метою розробленого регуляторного акту є наповнення місцевого бюджету та спрямування отриманих коштів від сплати податків та зборів на вирішення соціальних проблем територіальної громади, покращення інфраструктури міста.
Проект регуляторного акту і аналіз регуляторного впливу до нього будуть розміщені 12 квітня 2021 року на офіційному веб-сайті Скадовської міської ради
https://skadovsk-gromada.gov.ua/ в розділі: Скадовська громада →Регуляторні акти.


Зауваження та пропозиції приймаються розробником проєкту регуляторного акту – фінансовим управлінням міської ради у письмовому та/або електронному вигляді протягом місяця з дня оприлюднення:

   На поштову адресу: 75700, Херсонська обл., Скадовський р., м. Скадовськ, вул. Гагаріна, 63. 

  На електронні адреси:  radaskadovsk@ukr.net  finskadgor@ukr,net.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора