Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Скадовський районний відділ Управління державної міграційної служби України в Херсонській області інформує

Дата: 01.04.2021 11:32
Кількість переглядів: 669

Як отримати паспорт громадянина України

Для отримання паспорта громадянина України можливо записатися в електронну чергу на веб-сайті Державної міграційної служби (ДМС) України , або звернутись безпосередньо у підрозділ міграційної служби. Громадянин може обрати регіон, зручну дату й час відвідування територіального підрозділу ДМС.

Фото без опису

Вартість послуги

Дітям, які отримують вперше паспорт громадянина України, послуга є безоплатною.

При обміні паспорту на ID-картку вартість адміністративного збору становить 363,00 грн. Якщо паспорт викрадено, або пошкоджено, то при обміну слід сплатити ще держмито у розмірі 34 грн. (два неоподатковуваних мінімуми доходів громадян) .

 

Як перевірити стан оформлення паспорта

Після подання необхідного пакету документів заявник може перевірити стан оформлення паспорта на електронному сервісі - «Перевірка стану оформлення документів» . Для цього слід ввести дані документа, на підставі якого здійснювалось оформлення паспорту.

Також існує зручний, швидкий та доступний електронний сервіс Чат-бот Державної міграційної служби України, який відповідає на питання, надає інформацію та рекомендації, допомагає клієнтам при виборі послуг. Програма Чат-бот працює на популярних платформах Telegram, Viber.

Сервісом Чат-бот можна скористатись через фото QR коду. Потрібно в телефоні відкрити функцію сканування або фото, навести на QR код та перейти за посиланням. Відразу можна в інтерактивному режимі отримати консультацію про оформлення всіх біометричних документів, посвідки на постійне та тимчасове проживання для іноземців та осіб без громадянства.

Також кожен громадянин за бажанням зможе отримувати повідомлення про етапи оформлення документа поки він не прибуде до підрозділу для видачі.

Посилання на чат-боти розміщено на сторінці https://dmsu.gov.ua/services.html (Viber, Telegram), а також на фото.

 

Будьте уважні при отриманні ID-картки та запам’ятовуйте персональні ідентифікаційні номери (ПІН) та персональні авторизаційні коди (ПАК).

?Під час оформлення ID-картки особа має самостійно придумати і ввести цифрові комбінації — персональні ідентифікаційні номери (ПІН1 і ПІН2) та персональні авторизаційні коди (ПАК1 і ПАК2).

?? Добре запам’ятовуйте та не розголошуйте стороннім ваші коди — це персональна інформація, яка не зберігається у системі Державної міграційної служби, вона містяться лише на чіпі ID-картки. У разі внесення додаткової інформації або зміни інформації на ID-картку власнику необхідно ввести ПІН коди.

? ПІН1 призначений для ідентифікації та авторизації доступу до безконтактного електронного носія. ПІН2 – для накладення електронного цифрового підпису. У разі неправильного введення ПІН-кодів тричі поспіль, можливість виправлення буде автоматично заблоковано.

? Для розблокування цієї можливості власник ID-картки вводить відповідний ПАК-код: у разі блокування ПІН1 ввести ПАК1, а в разі блокування ПІН2 – ПАК2. Якщо ж ПАК-коди буде введено неправильно 10 разів поспіль, така можливість також автоматично заблокується.

? Якщо власник ID-картки забув своїх ПІН- та ПАК-коди і доступ до безконтактного електронного носія заблоковано, його ID-картка дійсна впродовж терміну її дії. Однак, використання ID-картки буде частково обмеженим.

?? Якщо ж власник ID-картки бажає користуватися своїм паспортом у повному обсязі, йому потрібно буде звернутися до будь-якого підрозділу ДМС для оформлення нового паспорту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора