Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Скадовської міської територіальної громади

Дата: 30.03.2021 14:51
Кількість переглядів: 522

29 березня відбулось засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Скадовської міської територіальної громади під головуванням міського голови Яковлєва О.Ю. (Протокол засідання).

Члени комісії розглянули наступні питання порядку денного:

1. Про оцінку епідемічної ситуації на території Скадовської міської територіальної громади.

2. Про подовження карантину в закладах загальної середньої освіти Скадовської міської територіальної громади.

3. Про запровадження додаткових обмежувальних заходів на території Скадовської міської територіальної громади.

4. Про погодження плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2021 рік (КДЮСШ).

5. Продовжити в  посиленому режимі  роботу COVID-патрулів на території Скадовської міської територіальної громади.

 

З питання оцінки епідемічної ситуації на території Скадовської міської територіальної громади комісія визначила забезпечити безумовне виконанання карантинних вимог, передбачених постановою Кабінетів Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 (зі змінами).

 

Про подовження карантину в закладах загальної середньої освіти Скадовської міської територіальної громади було вирішено:

1.Відділу освіти Скадовської міської ради організувати та забезпечити контроль за обмежувальними заходами, а саме:

1.1.Заборона відвідування з 29 березня по 18 квітня 2021 року закладів загальної середньої освіти з переведенням здобувачів освіти на дистанційну форму навчання.

1.2.Заборона відвідування закладів позашкільної освіти.

1.3.Проведення в закладах освіти батьківських зборів, гуртків, факультативів, спецкурсів, а також групових екскурсій та поїздок.

1.4.Забезпечити дотримання протиепідемічних заходів, а також наявність антисептичних засобів та засобів індивідуального захисту в закладах дошкільної освіти.

1.5. Перебування на територіях загального користування без респіратора або захисної маски, у т.ч. виготовленої самостійно.

 

З питання запровадження додаткових обмежувальних заходів на території Скадовської міської територіальної громади комісією було вирішено наступне. Відповідно до рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 26 березня 2021 року №7, вжити обмежувальні заходи щодо заборони з 29 березня по 11 квітня 2021 року, а саме:

1. заборонити перебування на територіях загального користування (зупинки, магазини, місця скупчення людей) без респіратора або захисної маски, у тому числі виготовленої самостійно по всій території Скадовської міської територіальної громади.

2. Заборонити приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, що провадять свою діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

3. На продовольчому ринку ввести режим безконтактного вимірювання температури відвідувачів, дотримання маскового режиму. 

4. Обмежити прийом відвідувачів суб’єктами господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність в сфері торгівлі, відповідальність за нанесення маркування, дотримання протиепідемічних заходів, контроль відвідуваності в приміщеннях покласти на адміністрацію (суб’єктів господарювання) торговельних закладів з урахуванням 1людина на 20 кв.м.

5. Обмежити кількість пасажирів в міському транспорті до 50 % наповненості пасажирських місць для сидіння, ввести додаткові рейси на маршруті.

6. Проводити дезінфекційну обробку місць загального користування (зупинки, магазини, місця скупчення людей тощо).

7. На центральній площі міста за допомогою радіо, вмикати для населення громади та міста оголошення про додержання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

8. Заборонити проведення культурних масових заходів і приймання відвідувачів закладів культури, у тому числі комунальний заклад «Скадовська дитяча школа мистецтв».

 

Про погодження плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2021 рік (КДЮСШ) вирішено:

1.Надати дозвіл на проведення заходів відповідно до календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2021 рік, затвердженого наказом Міністерства молоді та спорту України №2821 від 28.12.2020 року.

2. Проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану спортивних заходів України без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

3.Приймання у спортивних залах, басейнах відвідувачів, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів (за умови дотримання відповідних протиепідемічних заходів).

 

У ході засідання комісії вирішено продовжити в  посиленому режимі  роботу COVID-патрулів на території Скадовської міської територіальної громади, а саме:

1. Продовжити в  посиленому режимі  роботу COVID-патрулів, згідно до розпорядження міського голови від 22 березня 2021 року №50-р «Про чергування COVID – патрулів на території Скадовської міської територіальної громади» щоденно з 10:00 до 12:00 години до покращення епідеміологічної ситуації.

2. Головному спеціалісту відділу діловодства та персоналу виконавчого комітету міської ради (Тангел Н.Д.) посилити роз’яснювальної роботи через засоби масової інформації, серед мешканців міста щодо дотримання карантинних вимог.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора