Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва у 2021 році

Дата: 29.03.2021 15:58
Кількість переглядів: 197

Постановою Кабінету Міністрів України від 01 березня 2017 року № 130 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва (із змінами, внесеними постановою КМУ від 17.03.2021 р. № 205)

Фото без опису

Кому видаватимуться кошти?

 

Одержувачами бюджетних коштів є сільськогосподарські товаровиробники – юридичні особи та фізичні особи – підприємці, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів (за визначенням, наведеним у пункті 2.15 статті 2 Закону України “Про державну підтримку сільського господарства України”), вироблених ними на власних або орендованих основних засобах, за умови, що питома вага вартості таких сільськогосподарських товарів становить не менше 75 відсотків вартості всіх товарів, поставлених такими юридичними та фізичними особами протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно, а новоутворених сільськогосподарських товаровиробників, які провадять господарську діяльність менш як 12 календарних місяців, – за результатами кожного окремого звітного періоду. 

 

На що надається підтримка?

 

Бюджетні кошти спрямовуються на забезпечення сільськогосподарських товаровиробників вітчизняною технікою та обладнанням для агропромислового комплексу шляхом здійснення часткової компенсації вартості техніки та обладнання, що закуплені у вітчизняних виробників та/або їх дилерів.

 

Розмір компенсації

 

Часткова компенсація надається на безповоротній основі за придбані техніку та обладнання, вартість яких зазначена в актах приймання-передачі та інших документах, що підтверджують оплату через уповноважений банк у розмірі 25% вартості (без урахування податку на додану вартість).

 

Які є обмеження у отриманні компенсації?

 

Компенсація не надається сільськогосподарським товаровиробникам:

-  стосовно яких порушено справу про банкрутство та/або яких визнано банкрутами та/або які перебувають на стадії ліквідації;

-  які що мають прострочену більш як шість місяців заборгованість з платежів, контроль за справлянням яких покладено органи ДПС.

 

Звертаємо увагу! Протягом 2021 бюджетного року один виробник сільськогосподарської продукції може отримати державну підтримку в сумі не більше ніж 60 млн гривень.

 

Які дії необхідно зробити, щоб отримати часткову компенсацію?

 

Крок 1. Ознайомитись із Переліком техніки та обладнання.

 

Крок 2. Визначитись із необхідною технікою та обладнанням заводу-виробника або його постачальника, що входить до вказаного Переліку.

 

Крок 3. Здійснити оплату за техніку чи обладнання через уповноважений банк.

 

Крок 4. Підготувати документи для отримання компенсації:

заявку;

копію платіжного доручення або іншого платіжного документа, що підтверджує оплату;

акт приймання-передачі техніки та обладнання;

свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та/або машини (якщо техніка підлягає обов’язковій державній або відомчій реєстрації).

 

Крок 5. Подати заявку до уповноваженого банку, через який здійснено оплату техніки та обладнання:

- до 5 грудня поточного року (за наявності підтвердних документів у повному обсязі) – для отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання, придбаних до 1 грудня поточного року;

- до 1 квітня наступного року для отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання, придбаних з 1 грудня поточного року.

 

Крок 6. Отримати кошти на рахунок, відкритий у банку.

 

Важливо знати! Техніка та обладнання, придбані з частковою компенсацією вартості, протягом трьох років не підлягають відчуженню та використовуються за призначенням, крім випадку, коли техніка та обладнання прийняті уповноваженими банками у заставу і відчужуються в разі невиконання позичальником зобов’язань за кредитним договором.

У разі відчуження техніки та обладнання протягом трьох років, у тому числі внаслідок невиконання зобов’язань за кредитним договором, сільськогосподарський товаровиробник повертає отримані бюджетні кошти і позбавляється протягом трьох років від дати виявлення такого порушення права на отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання.

 Законодавчі акти за посиланням:

            Постанова Кабінету Міністрів України від 01 березня 2017 року № 130 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва»

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/130-2017-п#Text

 

Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 06 серпня 2020 року № 1485 «Про формування переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів» (в редакції наказу від 16.09.2020 № 1804, від 10.11.2020 № 2292 та від 17.02.2021 № 305) https://www.me.gov.ua/Documents/List?lang=uk-UA&id=db6ade26-b223-4214-9caf-b9f8b73b4d28&tag=KomisiiaZFormuvanniaPerelikuVitchiznianoiTekhnikiTaObladnanniaDliaAgropromislovogoKompleksu-VartistYakikhChastkovoKompensutsiaZaRakhunokKoshtivDerzhavnogoBiudzhetu

     

Форма заявки для отримання часткової компенсації вартості
сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0614-17#n18


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора