Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів

Дата: 29.03.2021 15:56
Кількість переглядів: 197

Постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 р. № 300 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів (із змінами, внесеними постановою КМУ від 10.03.2021 р. № 189)

Хто є одержувачами бюджетних коштів?

 

Суб’єкти господарювання агропромислового комплексу – юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичні особи – підприємці.

 

В якому розмірі надається компенсація?

 

1,5 облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 відсоткових пунктів.

 

Які є обмеження у компенсації?

 

15 млн грн на суб’єкта (у т. ч. пов’язаних із ним осіб) – для суб’єктів господарювання АПК, які провадять діяльність у галузях тваринництва, та використали кредитні кошти для покриття витрат, пов’язаних із провадженням діяльності у галузі тваринництва;

5 млн грн на суб’єкта (у т. ч. пов’язаних із ним осіб) – для інших суб’єктів господарювання АПК.

На що надається підтримка?

 

Компенсація відсоткових ставок за кредитами:

- короткостроковими, залученими для поповнення обігових коштів;

- середньостроковими, залученими для поповнення обігових коштів, придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення, а також з переробкою сільськогосподарської продукції;

- довгостроковими, залученими для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, обладнання для виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, будівництва та реконструкції виробничих об’єктів (у тому числі сховищ для зберігання зерна, овочів та фруктів).

Які вимоги є до учасників?

 

не мати порушених справ про банкрутство, не бути банкрутами, не перебувати на стадії ліквідації;

не мають на перше число місяця, в якому буде прийматися рішення щодо здійснення виплат, прострочену більш як шість місяців заборгованість з платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС;

не подавати документи на компенсацію за укладеними кредитними договорами, відсотки за користування якими здешевлюються за рахунок коштів, передбачених для інших державних та регіональних програм.

Що необхідно зробити, щоб отримувати компенсацію відсотків?

 

залучити кредити (поновлювальні та не поновлювальні) в уповноваженому банку;

використати кредитні кошти за цільовим призначенням;

сплачувати відсотки за користування кредитами.

За який період підлягають

відшкодуванню відсотки за рахунок коштів

поточного бюджетного року?

 

Нараховані та сплачені відсотки за користування кредитами за листопад-грудень 2020 року та за січень - жовтень 2021 року.

Коли і куди необхідно звернутися та подати документи?

 

Щороку до 01 листопада подавати  уповноваженому банку заявку на отримання компенсації відсоткової ставки за залученими банківськими кредитами.

Коли і куди надійдуть кошти?

 

Щомісячно, виходячи із суми фактично сплачених відсотків за користування кредитами та у межах виділених асигнувань, на рахунок відкритий в уповноваженому банку.

Додаткову інформацію можна отримати у контактних осіб за посиланням https://bit.ly/2ZZnFqZ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора