Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громадський бюджет – ваші мрії втілені у реальність

Дата: 23.03.2021 16:36
Кількість переглядів: 528

Програма USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI ІІ) має на меті підтримати прогресивні зміни в Україні. UCBI ІІ надає гранти партнерам, що представляють громадянське суспільство, органи влади та приватний сектор, для реалізації високоефективних короткотермінових проектів у громадах. Модель, що застосовується UCBI ІІ, є швидкою, гнучкою та відповідає на потреби ситуації, що динамічно змінюється.

Фото без опису

Вперше до грандової програми долучилась Скадовська міська рада. Заступник міського голови Олексій Степовий ініціював залучення супроводу Програми USAID «Зміцнення громадської довіри» з реалізації громадського бюджету Скадовської міської територіальної громади. Наразі розроблено проєкт Положення про громадський бюджет Скадовської міської територіальної громади, який розглядатиметься на квітневій сесії міської ради. Проведено ряд тренінгів для учасників координаційної ради з питань громадського бюджету, депутатів міської ради, старост та активістів громади. Тренінги провела координатор з питань впровадження Громадського бюджету Катерина Акула.

 

Відповідний проєкт направлено на підвищення рівню громадської участі та реалізації власних актуальних ініціатив коштом Громадського бюджету громади. Реалізацію громадського бюджету заплановано на 2022 рік, наразі мова йдеться про 150 тис.грн., відповідну суму планується збільшити, залучивши кошти грантів. Суму громадського бюджету буде в рівних частинах розподілено між містом Скадовськом і сільським населеним пунктам.

 

Проєкти на реалізацію у рамках громадського бюджету Скадовської міської територіальної громади автори подають протягом квітня поточного року. З 1 травня подані проєкти опрацьовує Експертна рада протягом 20 днів та передає для фахового аналізу міжпрофільній робочій групі міської ради. Протягом 30 робочих днів робоча група здійснює аналіз проєктів та після врахування її висновків, Експертна рада приймає рішення про допуск проєктів до голосування. Голосування відбувається в електронному або паперовому вигляді, результати публікуються на сторінці «Громадський проект» сайту Скадовської міської територіальної громади.

 

Варто долучитись до програми та спробувати реалізувати власні ініціативи. Кращі зміни  створюються самостійно!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора