Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Контроль за родинами, які опинилися в складних життєвих обставинах

Дата: 09.02.2021 16:56
Кількість переглядів: 191

З метою перевірки  житлово-побутових умов проживання і утримання дітей, які опинились у складних життєвих обставинах та подолання сімейного неблагополуччя,

Фото без опису

8 лютого в.о. начальника служби у справах дітей Козел Л.В., інспектором ювенальної превенції Скадовського РВП,  лейтенантом поліції Литовченко А.А., головним спеціалістом служби у справах дітей РДА В. Іваницею, начальником служби у справах дітей Скадовської РДА Леляковою І.М., фахівцем із соціальної роботи центру соціальних служб Дібровим О.В.  було здійснено рейд з метою обстеження житлово-побутових умов проживання, проведення індивідуальної профілактичної роботи з нерадивими батьками семи сімей в яких виховуються  малолітні та неповнолітні діти та які проживають на території Скадовської міської територіальної громади.  

Метою заходу було попередження проблем дитячої безпритульності та бездоглядності, недопущення вчинення дітьми правопорушень, виявлення на ранній стадії сімей, які не спроможні або не бажають виконувати батьківські обов’язки щодо належного утримання та виховання дітей. Під час рейду обстежені та перевірені житлово-побутові умови проживання дітей, які по недбалості батьків перебувають у складних життєвих обставинах. Також було встановлено, що, нажаль, не всі батьки підтримують належні санітарно-гігієнічні умови проживання, а в окремих сім’ях елементарного прибирання.

 

При відвідуванні сімей з’ясовано, що основними проблемами батьків є: зловживання спиртними напоями, безробіття, низький рівень виховного потенціалу батьків, неналежне виконання батьківських обов’язків та догляд за дітьми, проблеми спілкування батьків та дітей. Також є сім’ї, де батьки не бажають ставати на шлях виправлення… Не реагують та ігнорують надані їм рекомендації, продовжують зловживати спиртними напоями, вести асоціальний спосіб життя та безвідповідально ставитися до виконання  батьківських обов'язків, тому двох дітей вилучено з такої родини, а батьків в подальшому чекає позбавлення батьківських прав  згідно чинного законодавства. 

 

За результатам рейдового заходу також було складено акти обстеження житлово-побутових умов, з батьками проведено індивідуально-профілактичні бесіди про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків по вихованню, утриманню та розвитку дітей.

 

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. У більшості сімей, умови проживання відповідають санітарно-гігієнічним  нормам. Батьки, знаючи, що перебувають під постійним  контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в гарних умовах для гармонійного розвитку дітей, стаючи і самі на шлях виправлення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора