Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Допитливі й кмітливі вихованці садочку «Червона шапочка»

Дата: 01.02.2021 09:19
Кількість переглядів: 255

З 25 по 29 січня року в ЗДО (ясла-садок) №5 «Червона Шапочка» Скадовської міської ради проходив Зимовий Тиждень безпеки життєдіяльності, під час якого педагогами була проведена робота з дітьми за напрямками «Дитина і природа», «Дитина і вулиця», «Дитина й побут», «Дитина серед людей», «Здоров ?я дитини».

Фото без опису

Формування у дошкільнят свідомого ставлення до питань власної безпеки та безпеки інших, озброєння дітей знаннями щодо правил поведінки в надзвичайних ситуаціях - невід'ємна складова освітнього процесу ЗДО №5 яка, спрямована на збереження життя дітей та виховання активної позиції щодо безпеки життєдіяльності. В роботі педагоги закладу творчо підійшли до використання різних форм роботи, які сприяли виробленню у дошкільнят умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я в небезпечних життєвих ситуаціях та пропагуванню здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків, а саме: бесіди, тематичні заняття та екскурсії-спостереження в довкілля, перегляд відеороликів «Уроки тітоньки Сови», обговорення пам’яток та практичних порад.

 

Надзвичайно цікавими були заняття з художньо-практичної та театралізованої діяльності. Упродовж тижня в садочку діяла виставка родинних робіт «Небезпечні розваги дітей». Велика подяка всім учасникам освітнього процесу: педагогам, дітям та батькам за продуктивну роботу, що мала не тільки виховний та розвивальний ефект, а водночас подарувала дітям задоволення від спілкування.

 

На дворі зима, а у ІІ молодшій групі "Ромашка " на підвіконні справжня весна! У контейнерах з ґрунтом разом вихователі і діти виростили цибулю, квасолю, петрушку, пшеницю, помідори, редиску, кукурудзу, насіння соняшника, листя салату, часник та ін. Вирощування овочів у дитячому садку розвиває допитливість і спостережливість, виховує екологічну культуру, позитивне ставлення до живої природи. Також маленькі дослідники мають змогу під час їжі скуштувати вирощені власноруч рослини, наприклад зелену цибулю, яка є корисним джерелом вітамінів узимку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора