Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Запроваджено електронні направлення для досліджень зразків біоматеріалів на COVID-19

Дата: 16.12.2020 17:19
Кількість переглядів: 320

Направлення для досліджень зразків біоматеріалів на COVID-19 надаватимуться лише у електронному вигляді, згідно розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру пов’язаної із поширенням короновірусної хвороби COVID-19 у Херсонській області від 9 грудня 2020 року № 88 «Про вдосконалення організації проведення лабораторної діагностики корона вірусної хвороби (COVID-19)».

 

Електронні направлення впроваджуються з метою вдосконалення організації проведення лабораторної діагностики корона вірусної хвороби з використанням методу ПЛР та у зв’язку з впровадженням програмної системи МЕДЕЙР в ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ України».

 

Для інформації:

Що таке система eHealth і для чого вона?

 eHealth (portal.ehealth-ukraine.org) – центральний компонент електронної системи, який відповідатиме за централізоване зберігання та обробку інформації. До нього під’єднуються медичні інформаційні системи (МІС) – online-платформи, через які і відбуватиметься реєстрація, запис на прийом і ведення особистого кабінету. Яку МІС використовувати – лікарні і поліклініки обиратимуть самостійно, наразі їх 8 – Helsi, МІС ЕМСІМЕД, Поліклініка без черг, MEDICS, MEDSTAR, Доктор Елекс, «nHealth» («Здоров’я Нації»), МедЕйр.  

Впровадження медичної електронної системи має передусім полегшити життя пацієнтам, оскільки вона передбачає запис на прийом до лікаря без багатогодинного очікування черги – просто в режимі оnline. На цей момент основне завдання eHealth – реєстрація лікарів первинної ланки (сімейні лікарі, терапевти, педіатри), медичних установ та пацієнтів. У майбутньому ж пацієнтам не потрібно буде мати при собі паперові медичні картки і носитися з друкованими довідками і рецептами – все перейде в Мережу. Зручності обіцяють ще й у тому, що система накопичуватиме як всю медичну історію одного пацієнта, так і велику кількість статистики по Україні щодо захворюваності і лікуванні, а це дозволить точніше планувати заходи з профілактики.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора