Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тиждень правового виховання у садочку «Червона шапочка»

Дата: 14.12.2020 16:49
Кількість переглядів: 715

З 07.12 по 11.12.2020 року в ЗДО (ясла-садок) №5 «Червона Шапочка» Скадовської міської ради пройшов тиждень правового виховання «Про права малятам треба знати, а обов’язки не забувати».

 

Захист прав дитини, забезпечення вико­нання нормативно-законодавчої бази потре­бує участі кожного педагога. Від особистої позиції педагога, його культури та розуміння питання залежить дотриман­ня прав дітей в закладі дошкільної освіти та ро­дині. Саме тому питанню правового виховання дітей у закладі приділяється особлива увага та ведеться послідовна та систематична робота. Вихователі всіх груп приділяють увагу формуванню правової свідомості дітей, при цьому використовують різні форми організації, такі як бесіда, читання художньої літератури, розгляд ілюстрацій та бесіди за їх змістом, малювання, розв’язування моральних ситуацій, сюжетно-рольові та творчі ігри тощо. Вся робота велась відповідно до теми дня.

 

Так, малята І молодшої групи «Веселка» (вихователь Олена Осейчук) дізналися про право кожної дитини на любов і піклування, здорове харчування. З вихованцями ІІ молодшої групи «Козачата» (вихователь Інна Ружина ) було проведено цікаві інтегроване заняття з ознайомлення з соціумом та образотворчої діяльності «Ім’я своє називай, промінчик сонечку вручай», «Про мене дбають лікарі», узагальнююче заняття «Ваші права, діти!», заняття «Про мене дбають лікарі», узагальнююче заняття «Ваші права, діти!».

 

Змістовне, пізнавальне заняття «Моя улюблена іграшка» провела у ІІ молодшій групі «Ромашка» вихователь Аліна Бандура. Діти складали невеличкі розповіді про іграшки, закріпили узагальнююче поняття «іграшки» та вчилися відгадувати загадки» та усвідомили «Право на відпочинок та гру».

 

Малята середньої групи «Зірочка» (вихователь Вікторія Баранова) добре усвідомили, що всі діти мають право на вільне користування власною культурою і мовленням. На занятті "Це моя Україна, це моя Батьківщина" ознайомилися і закріпили свої знання про рідну Батьківщину, її державну і народну символіку, національний одяг.

 

Вихователь середньої групи «Сонечко» Інна Колюнець підготувала яскраву та змістовну наочність до бесіди «Права та обов'язки дитини». Сподобалась дітям дидактична гра «Кожна дитина має право», «Промінчики права». Педагог проводила індивідуальну роботу «Права та обов'язки, у казках».

 

В старшій групі «Морячки» (вихователь Людмила Власенко) діти закріплювали знання про свої права та обов’язки під час заняття «Хоч дитина я мала, але маю вже права». Цікава презентація «Права дітей» та дидактична гра «Я і моя сім’я» сприяли міркуванню, бажанню висловити свою власну точку зору.

 

Вихователь старшої групи «Віночок» Наталія Кучеровська провела бесіди, заняття, ігри для закріплення права дітей на освіту, відпочинок та вибір улюбленої справи. На занятті з ручної праці дітьми були виготовлені закладини для книжок для сюжетно – рольової гри «Бібліотека».

 

Практичний психолог Кристина Ткачук проводила планомірну роботу з правової освіти з дітьми молодшого та старшого дошкільного віку. Так, у старших групах «Бджілка», «Морячки» було проведено бесіди щодо усвідомлення своїх прав, вирішувалися проблемні ситуації. Дидактична гра «Промінчики прав» сприяла вихованню правової свідомості, сміливості вчинків, доброти, дружелюбності. Під час гри «Поводир» діти вчилися брати відповідальність за інших та виявляти турботливе ставлення до людей, які цього потребують. Не менш цікавою була робота з молодшими дошкільнятами, з якими проводилися бесіди за улюбленими казками, та визначалися, які ж права порушені в тій чи іншій казці. Ця робота сприяла також створенню позитивного емоційного настрою.

 

Дитинство - найважливіший період в житті людини. Саме в цей час вона формується фізично, психічно, інтелектуально, набуває необхідних знань, умінь та навичок. І саме в цей період вона потребує найбільшої уваги та захисту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора