Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Міжнародного дня людей з особливими потребами

Дата: 02.12.2020 14:32
Кількість переглядів: 327

3 грудня у світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у 1992 році. Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

 

Міжнародний день людей з інвалідністю – день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві. Скадовською міською радою розроблено ряд соціальних проектів для забезпечення потреб людей з інвалідністю: це надання матеріальної допомоги на лікування та в разі виникнення скрутних матеріальних умов. Цього року загальна сума допомоги склала більше 500 тис. грн. Крім того, у місті започатковано пільговий маршрут громадського транспорту, який щодня надає послуги з перевезення людям відповідної категорії.

 

До Міжнародного дня людей з особливими потребами представники виконавчого комітету міської ради і ради ветеранів відвідали вдома ветеранів міста з інвалідністю, вручили подарунки, поспілкувалися щодо нагальних потреб. До їх числа увійшли Кіндра Л.Г., Куклішина Г.В., Небрат І.М., Рудомьоткіна Л.І., Поленок М.М., Серьогін О.І.,   Шкуро Н.І.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора