Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«День тиші» розпочнеться в Україні з 00:00 год. 24 жовтня 2020 року

Дата: 23.10.2020 11:07
Кількість переглядів: 3288

24 жовтня 2020 року з 00:00 год. в Україні розпочнеться «день тиші» перед виборами, відповідно до ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори».

 

Напередодні і в день голосування забороняється проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій тощо) від імені кандидатів, місцевих організацій партій – суб’єктів виборчого процесу, а також політичних партій, місцеві організації яких є суб’єктами виборчого процесу. У цей же час забороняється проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів і телепередач чи інших публічних заходів на підтримку суб’єкта виборчого процесу.

 

За 24 години до дня волевиявлення забороняється:

агітувати, спонукати до голосування за певну політсилу або кандидата;

агітувати чи спонукати не голосувати за певну політсилу або кандидата;

оприлюднювати чи поширювати в інший спосіб результати дослідження громадської думки щодо виборів.

 

«День тиші» стосується зовнішньої реклами, зустрічей з виборцями, проведення мітингів та інших форм агітації. Будь-яка агітація вважається незаконною і тягне за собою наслідки для тих кандидатів, в чиїх інтересах вона проводиться. Усі партії та кандидати повинні припинити будь-яку агітаційну діяльність, не проводити зустрічей з виборцями. Заборона розповсюджується і на громадян.

 

Такі ж правила діють і у сам день волевиявлення громадян – 25 жовтня. За агітацію в "день тиші" або в день виборів Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає штраф від 850 до 1360 грн. для посадових осіб та від 510 до 850 грн – для інших громадян.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора