Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Злагоди і добробуту нам, з святом Медового Спаса!

Дата: 14.08.2020 12:01
Кількість переглядів: 720

14 серпня, православні християни святкують Перший Спас, або Медовий, Маковія. Православні храми у цей день здійснюють служби Всемилостивого Спаса і пресвятої Богородиці. Цього дня починається Успенський піст. Віряни відзначають і походження Чесних Дерев Животворного Хреста Господнього – давнє православне свято, присвячене освяченню води фрагментом Животворного Хреста. Цього дня вшановують святих мучеників Маковеїв, які відмовились від зради віри і знайшли духовний порятунок на небесах.

Фото без опису

 

Перше з трьох свят серпня у словян пов’язане зі збором врожаю, вдячністю за блага, які датує Спаситель. У церквах дзвенять святкові дзвони, а в народі заведено збирати вінки з польових квітів, святити мед, воду і польові трави. І звичайно ж вітати з Медовим Спасом рідних, близьких, друзів і знайомих.

 

Тож, нехай в кожному домі буде злагода і добробут, панує любов та повага. Сьогодні дружні вітання линуть з дому в дім, з вулиці до вулиці. Кожен з нас у цей святкових день сповнюється вірою в добро, зміцнення душевних сил та бажанням дарувати ближньому радість. А наші спільні справи і добрі помисли здатні творити великі справи за благо нашої громади.

 

На Медовий Спас ми починаємо проводжати літо, хочеться побажати, щоб його тепло і радість супроводжували нас цілий рік, а обереги «маковійчики» нагадували про силу віри що зміцнює дух кожного.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора