Скадовська міська громада
Херсонська область, Скадовський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Роз’яснення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) щодо відключення газопостачання

Дата: 09.07.2020 16:51
Кількість переглядів: 467

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), надала роз’яснення на лист Скадовської мicькoї ради вiд 20.05.2020 № 0З-10/440 щодо тимчасового припинення постачання природного газу мешканцям, виробничим і комунально-побутовим об’єктам м. Скадовська на час проведення заходів інвестиційної програми розвитку «Херсонгаз» та перенесення складових ГРМ.

 

У листі зазначено, що запланований захід плану розвитку газорозподільної системи АТ «Херсонгаз» на 2019 - 2028 роки, затверджений постановою НКРЕКП вiд 18.12.2018 року № 1991, що потребує тимчасового припиненню розподiлу, направлене виключно на забезпечення безпеки, надiйностi, реryлярностi та якостi розподiлу (газопостачання) природного газу.

 

Kpiм того, вiдповiдно до iнформацiї, наданої АТ «Херсонгаз», реконструкцiя газопроводу високого тиску по вул. Сергiївська (Радянська) м. Скадовськ Херсонськоi областi є нагальною потребою для гарантованого безперервного та безпечного розподiлу газу споживачам містa, вiдкладення термінів проведення робiт може привести до створення аварiйної ситуації.

 

У висновку рекомендацій зазначено: «Разом з цим, рекомендуємо АТ «Херсонгаз» розглянути можливiсть проведення вiдповiдних робiт пiсля закiнчення карантину, пов'язаного з запобіганням поширенню на територii України гостроi респiраторноi хвороби

COVID-19, спричиненої кopoнaвipycoм SARS-CoY-2, з ypaxyванням положень Правил безпеки.

 

Слiд вiдмiтити, що iгнорування вимог Правил безпеки є неприпустимим, оскільки  газопроводи та споруди на них є об'єктом пiдвищеного ризику, а виконання Правил безпеки є певною гарантiєю надiйностi функціонування системи газопостачання, безпеки життя та здоров'я населення».

 

Повне версія роз’яснення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 28.06 2020 № 6854/7-20.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора